BABASINDAN DEVRALDIĞI FIRINI İŞLETİYOR

Babasından kalan fırını devralıp 8 yıldır işleten Nursel Yılmaz, vatandaşa sıcak ramazan pidesi ulaştırabilmek için gece gündüz çalışıyor.

Akyazı ilçesi Küçücek Mahallesi'nde fırın işleten Nursel Yılmaz, 8 yıl önce Almanya'dan Türkiye'ye geldikten sonra babasına ait kiracılarının işlettiği 35 yıllık fırını devraldı. Kadının gücünü ve azmini "kadın bir işi istedi mi başarır" sözüyle özetleyen Yılmaz, önüne çıkan olumsuzluklara rağmen yılmadan çalışıp iki kızını evlendirdi, 19 yaşındaki oğluna ve 7 kişiye fırında istihdam sağladı. Eşinden ayrıldıktan sonra gece gündüz çalışıp çocuklarının her türlü ihtiyacını tek başına karşılamaya çalışan Yılmaz, ramazanda da fırının önünde günde 10-15 saat mesai yapıp vatandaşlara sıcak pide çıkarmaya çalışıyor. Nursel Yılmaz, yaptığı açıklamada, fırıncılık konusunda daha önce hiçbir deneyiminin olmadığını ancak şimdi civar mahallelerin ekmek ihtiyacını karşıladığını söyledi. İlk önce kızıyla beraber işletmeye başladığını, şimdi oğlunun yardımcı olduğunu anlatan Yılmaz, 2 kişiyle başladıklarını şimdi 7 kişi çalıştıklarını dile getirdi.

UNUTUYORUZ

Yılmaz, fırında hamur yoğurmadan temizliğe kadar her işi yaptığını anlattı. Özellikle ramazanda, ısısı 250 dereceye varan fırının önünde çalışmanın zor olduğunu ifade eden Yılmaz, "Yoğunluk başlayınca o sıcağı, o stresi unutuyoruz. Sabah 07.30'da fırına iniyorum akşam 21.30 gibi evime geri gidiyorum. İşçiler de ramazan yoğunluğu olduğu için vatandaşlara pide, ekmek yetiştirebilmek için haftanın 7 günü 12-14 saat çalışıyor. Sıcak olduğu için illaki zorlanıyoruz. Hele iftara bir saat kala müşterinin yoğunluğu ve işin stresi artıyor. İnsan sabrın son noktasına geliyor, baya zor ve yoğun." diye konuştu.

DESTEK ALIYOR

Yılmaz, ilçe halkının kendisine destek olduğunu belirterek, "Fırına destek çıkmak için gelip benden alırlar ekmeğini. Kadın esnaf olduğum için daha çok destek oluyorlar. Anneler çocuğuna her zaman bakabilir küçük bir iş bulur, çalışır yine de bakar. Bu fırını anne ve babam yaptı, onlardan kaldı burası. Onlar sayesinde çocuklarımı yetiştirdim büyüttüm, onlar da bana destek oluyor." dedi.

KEYİFLİ İŞ

Fırın ustası Ramazan Şahin ise 2009'dan beri fırında çalıştığını, patronu Nursel Yılmaz ile çalışmaktan dolayı memnun olduğunu söyledi. Kadın patron ile çalışmanın avantajlı olduğunu ifade eden Şahin, "İnsanın halinden anlıyor, bir dediğimiz iki olmuyor insana değer veriyor. Biz artık bir aile gibi olduk." dedi. Yılmaz'ın çocukları için çok fedakarlıklar yaptığını söyleyen Şahin, "Patronum oğlunu okutmak, kızlarını gelin etmek için çok fedakarlık yaptı. Gece burada çalıştı gündüz kızlarının eksiğiyle ilgilendi onlar için alışverişe gitti." diye konuştu. Sabah 10.00'da başlayıp gece 02.00-03.00'e kadar çalıştığını aktaran Şahin, zorlu şartlarda da olsa işini sevdiğini belirtti. Zor ama keyifli bir iş yaptıklarına değinen Şahin, "Uykusuz kalıyoruz ama şikayet etmiyoruz. Oruçlu insanlar acıkır, susar ama biz işe başladığımız zaman işe odaklandığımız için 'gelen müşteriye sıcak pide verelim' diye düşünüyoruz sürekli. İş telaşıyla açlığı unutuyoruz. İftar saatinden bir saat sonra orucu açabiliyoruz." ifadelerini kullandı.

#

12 May 2019 - 14:52 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.