'DEVLET VERDİĞİ TAPUYU TANIMIYOR'

40 yıl önce Kocaali Belediyesi’nden satın aldığı arsaların kıyı şeridinde kaldığını öğrenen Yurdagül Hastaoğlu şok oldu. Gözyaşlarını tutamayan emekli bankacıyı diş tabibi olan eşi teselli etti.

Yurdagül Hastaoğlu 1970’li yıllarda Karasuya bağlı bir nahiye konumundaki Kocaali Ziraat Bankası’na memur olarak atandı. Kocaali Belediyesi’nin sahilde erse parselleyip pazarladığını duyan Yurdagül Hanım henüz maaşı 250 lira iken yatırım amacıyla tanesi 1.500 liradan 300’er metrekarelik 5 adet arsa satın aldı. Çeşitli illerde görev yapan Yurdagül Hastaoğlu son olarak atandığı Ziraat bankası Adapazarı Merkez Şubesi’nden emekli oldu. Bankacı Yurdagül Hanım arsalarının vergilerini ödemeyi hiç aksatmadı.

HAREKETE GEÇTİ

Zaman zaman emlakçılar tarafından aranarak arsalarının satıp satmayacağı sorulan Yurdagül Hastaoğlu teklifleri geriye çevirdi. Bir süre sonra bu tür aramaların aniden kesilmesinden kuşkulanan Hastaoğlu arsalarının durumunu öğrenmek için harekete geçti. Yurdagül Hastaoğlu sonraki gelişmeleri şöyle anlattı:

SONUÇ YOK

“Arsalarımın yerini dahi bilmiyordum. Birkaç kez Kocaali’ye gidip araştırdım. Bana sahilde bir yer tarif ettiler ancak net olarak bilgi alamadım. Sonradan arsalarımın kıyı şeridi içinde kaldığını ve imar yasağı getirildiği duyumu aldım. Belediye’ye yaptığım başvurular sonuç getirmedi. Bu arada arsa ve çevre temizlik vergilerini ödemeye devam ettim. Şimdi öğreniyorum ki, arsalarım kıyı şeridinde kaldığından hiçbir değeri kalmamış.”

MAHÇUP OLDUM

Arsaları kendisine belediyenin sattığını ve elindeki tapularda devletin Tapu Müdürü’nün imzası bulunduğunu söyleyen Yurdagül Hastaoğlu kendileri gibi yüzlerce kişinin benzer şekilde mağdur olduğunu söyledi. Hastaoğlu “Arsaların satışı sırasında bir çok arkadaşımı almaları yönünde teşvik ettim. Şimdi onların yüzüne bakamıyorum” diye konuştu. Diş Hekimi olan Eşi Necmi Hastaoğlu ile birlikte hukuk mücadelesi başlatacaklarını söyleyen Yurdagül Hastaoğlu “Devlet imzasına sahip çıksın ve mağduriyetimizi giderecek bir çözüm bulsun” diye konuştu.

#

07 Eki 2016 - 12:05 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.