GÜNEYİN ARITMA TESİSİ TAMAM: 40 DÖNÜM ÜZERİNE İNŞA EDİLDİ

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Geyve -Pamukova Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların tamamlandığını belirtti. Yeni tesis Alifuatpaşa’da 40 dönüm üzerinde inşa edildi.

Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Pamukova ve Geyve’ye hizmet sunacak olan Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Rüstem Keleş, tesisin Alifuatpaşa’da 40 dönüm üzerinde inşa edildiği ifade etti. Toplam maliyetinin 25 milyon TL olan yatırımı, önümüzdeki günlerde diğer biten yatırımlarla birlikte açılacağını ifade etti.

DENEME YAPILDI

Yapımı biten tesis ile Geyve ve Pamukova’nın tüm atık sularının ileri düzeyde arıtabilecek kapasiteye sahip olduğunu ifade eden Keleş, “ Bundan böyle şehrin güneyinden Sakarya Nehri’ne endüstriyel ve evsel atıklar karışmayacak. Bölgenin atıksuları, ileri teknoloji ile arıtma işleminden geçerek doğal ortama deşarj edilecek. Kanalizasyon hattımızda sona yaklaştık. Arıtma tesisimizin inşası şuanda tamamlanmış durumda. Tesise su alımı yapıldı, son testlerini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

DOĞAL ÇEVRE

Şehrin altyapı geleceğini garanti altına almak adına var olan su kaynaklarının korunmasının önemli olduğunu dile getiren Rüstem Keleş, şehir gelinde içme suyu arıtma tesisi ve atık su arıtma tesisi sayısını artırmak için çalıştıklarını söyledi. Yeni tesisin uzaktan kumanda algılama sistemi ile kontrol edileceğini vurgulayan Keleş, “Geyve’de şuanda inşası devam eden 47 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon şebekesi de Atıksu Artıma Tesisimize entegre olacak.. Bölgenin atık suları en ileri teknoloji ile arıtılarak ilçelerimizin doğal güzellikleri korunacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.

Onur ÖZEN

#

19 Eyl 2016 - 11:11 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.