KARASU'DA BİR İLK DAHA: MEYVE ORMANI KURULUYOR

Karasu Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile kentin tam merkezinde, 1000 m2 meyve ormanı kuruluyor.

Meyve Ormanı projesi ile ilgili bilgi veren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Karasu Yalı Mahallesinde Bin meterakarelik bir meyve ormanı kuruyoruz. Amacımız; Çocuklar ağaçları tanısın, meyveyi dalından yemeyi öğrensin, doğayı sevsin. Hedefimiz elmadan kiraza, duttan incire 8 tür yetişkin meyve ağacını gerekli çevre düzenlemeleriyle birlikte halkımızın hizmetine sunmaktır. Ağaçları toprakla ilk olarak öğrencilerimizin buluşturmasını hedefliyoruz. Karasu Belediyesi tarafından kurulacak Meyve Ormanı İlçede öğrenim gören öğrencilerin ellerinde büyüyecek ve ilçemizin önemli bir markası olacaktır” ifadelerine yer verdi.

ZEMİN ÇALIŞMALARI TAMAM

Zemin hazırlıklarının başladığının bilgisini veren Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Biz, Sakarya’nın doğasını her başlığıyla içerisinde barındıran güzel bir ilçeyiz. Denizin mavisi ve ormanımızın yeşiliyle her topluma hitap ediyoruz. Meyve Ormanı projesi ilçemizin ziyaret edilen önemli alanlarından bir tanesi olacağı düşüncesindeyim. Zemin hazırlık çalışmalarımızı başlattık. Bu alanı en kısa zamanda tamamlayıp halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.

#

17 Eyl 2018 - 11:43 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.