ŞİİR AKŞAMLARI FİNALİNİ YAPTI

18’nci Uluslararası Sapanca şiir Akşamı sona erdi. Beş günlük etkinlikte 29 şair katılırken, festivalin kültür ve sanatta ilimizin ve Sapanca’nın ismini duyurduğunu yazdı

18. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları sona erdi. Sapanca Sosyal Gelişim Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleşen kapanış programı, Ricardo Moyano, Yuri Ryadchenko, Serkan Halili, Gürkan Özkan ve Enver Mete Aslan'dan oluşan grubun konseriyle başladı. Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, programda yaptığı konuşmada, her yıl çeşitli kültür sanat etkinlikleri düzenlediklerini söyledi.

İLK GÜNKÜ HEYECAN

Bu yıl 18'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları'nın da ilk günkü heyecanla devam ettiğini, etkinliğe ev sahipliği yapmanın gururunu ve mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Yılmazer, "Şiir, insanlık tarihi kadar eski bir sanat dalı ve her insana, her topluma dokunan bir kültür varlığıdır. Şairlerin yazdığı şiirler ise dilimize çok güzel bir hediyedir." diye konuştu.

DÜNYA ÇAPINDA TANITIM

Bu tür etkinliklerin Sakarya ve Sapanca'nın dünya çapında tanınmasına hizmet ettiğini vurgulayan Yılmazer, sanatsal etkinlikleri artırarak devam ettirme gayretinde olduklarını dile getirdi. Paneller, konferanslar, tiyatro gösterileri, sergiler, uluslararası festivaller, fuarlar, konserler ve kültür sanat kurslarını düzenlemeyi de sürdürdüklerini aktaran Yılmazer, şunları kaydetti:

KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALLERİ

"Kültür, sanat ve festivaller ilçesi olarak Sapanca'mızı ulusal ve uluslararası alanlarda duyurmaya devam ediyoruz. Kültür ve sanata verdiğimiz değer, yerel yönetimleri bir bütün ve çok katmanlı bir yapı olarak algılamamızdan ileri gelmektedir. Kültürel ve sosyal konularda arzuladığımız zenginlik, şehircilik anlayışımızın en temel ölçütlerimizden biridir. Sapanca'nın adı, bu yeni mecralarıyla sanatın parladığı bir şehir olarak her yerde anılmaya devam edecektir."

BEŞ GÜNÜ GERİDE BIRAKIYORUZ

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İbrahim Aktürk de kültür ve sanatla dolu önemli bir organizasyona imza attıklarını belirterek, "Bu yıl da katılımcı, şairler ve şiir severlerin memnuniyet duyduğu, 5 gün süren şiir dolu bir süreci geride bırakıyoruz." dedi. Sapanca'da 5 gün boyunca şiir sunumları, konserler ve dinleti gibi programların düzenlendiği etkinliğe, 7'si yabancı 29 şair katıldı.

#

15 Eki 2018 - 11:42 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.