SÖĞÜTLÜ FESTİVALE HAZIR

Söğütlü Belediyesi olarak 18 - 21 Temmuz 2019 tarihleri arasında düzenlenecek 35. Söğütlü Festivali Yağlı Güreşleri için hazırlıklarını tamamladı. Dün yapılan basın toplantısında Pençe Operasyonu nedeniyle konser etkinliklerinin ilerleyen tarihe ertelendi

İlçe Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Söğütlü Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, 35. Geleneksel Söğütlü Festivali Yağlı Güreşleri Ağası Semih Güngör, ilçe protokolü, güreşçiler ve çok sayıda misafirin katılımı ile dün yapılan toplantıda festival hakkında bilgi verildi. Toplantı Belediye Başkanı Koray Oktay Özten’in konuşmalarıyla başladı. Özten, 15 Temmuz şehitlerini anarak başladığı konuşmasın da şehitlere ve gazilere şükranlarını sundu.

35 YILLIK GURUR

Belediye Başkanı Koray Oktay Özten, “ İlçemiz için gurur kaynağı olan 35. yıldan bu yana büyük emekler ve özveri ile düzenlenen Söğütlü Festivalimiz bu yıl 18 – 21 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecektir. Festivalin program akışı hakkında detaylı bilgi vermeden önce önemli bir duyuru yapmak istiyorum sizlere. Irak kuzeyi Hakurk’ta başarıyla devam eden Pençe Harekatı ve 12 Temmuz akşamı Komando Tugaylarımızla “Pençe-2 Operasyonunda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz hem sınır içinde hem sınır dışında vatanımızın bütünlüğü ve birliği için kahramanca mücadele ederken bizlerin müzikli eğlenceler içinde olması doğru olmayacağı için yaptığımız istişareler doğrultusunda festival programında yer alan konserlerimizi ileri bir tarihe aldık” dedi. Festival kapsamında yer alan konserlerin ise ilerleyen günlerde gerçekleşeceğinin altı çizildi.

PERŞEMBE GÜNÜ

Ökten şöyle devam etti, “Festivalimiz, 18 Temmuz Perşembe günü belediye önünden bando takımı eşliğinde festival alanına gerçekleştirilen kortej yürüyüşü başlamaktadır. Akabinde en iyi cins hayvan yarışması ödül töreni yapılıp sonrasında birçok firmanın katılım sağladığı tarım aletleri fuarı açılışı yapılacaktır. Çocuklar için tiyatro gösterileri yer alacak.

Festivalin ikinci günü, bisiklet etkinliği yapılıp çekilişle hediyeler verilecektir. Gençlerimize yönelik geleneksel okçuluk yarışması düzenlenecek . Ardından ilçemiz mahalleri arasında düzenlediğimiz dostluk turnuvası ödül töreni gerçekleştirilecektir. Ödül töreninin ardından nostalji film gecesiyle açık havada film izleme keyfini hep birlikte yaşayacağız.

AKGÖL MİLLET BAHÇESİ

Festivalimizin 3 günü, Akgöl millet bahçesinde trap atışları yarışması yapılacak, öğlen ise özellikle ilçemiz bayanların yoğun ilgi gösterdiği yöresel tatlarımızın yarıştığı ödüllü yemek yarışması gerçekleştirilerek ödülleri takdim edilecek. Pazar gün yağlı güreş müsabakaları

Festivalimizin finali ise 21 Temmuz Pazar günü tarihi Kırkpınar güreşlerinin rövanşı sayılan yağlı pehlivan güreşlerimiz; Kırkpınar'dan sonra ülkemizin en önemli er meydanlarından Söğütlü Er Meydanında yeni adıyla Kırkpınar yağlı güreşlerinde uzun yıllar Başcazgırlık yapmış, ilçemizin değerli büyüklerinden Cazgır Osman abimizin adını verdiğimiz “Söğütlü Cazgır Osman Er Meydanı” ında gerçekleştirilecektir. Ayrıca pazar günü 2020 güreş ağası seçimi yapılacaktır ”dedi.

TEŞEKKÜR ETTİLER

Güreş Ağası Semih Güngör ise yaptığı konuşmada, “Bu güzel günde bir araya gelmekten dolayı mutluluğumu ifade etmek istiyorum. Gerçekten Söğütlü’ye yatırım yaptığım günden beri çok iyi dostlar edindim. Bu sene inşallah daha başarılı bir şekilde yine yüzümüzün akıyla festivalimizi tamamlayacağımızı umuyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum teşekkür ediyorum” dedi. Kaymakam Esengül Korkmaz Çiçekli ise yaptığı konuşmada ise toplumları ayakta tutan etmenin kültürler olduğunu ifade etti. Kaymakam Çiçekli, “Eğer bir toplumu yok etmek istiyorsanız, önce onun kültürünü yok etmelisiniz. İşte biz bugün sporcularımızla, belediye meclis üyelerimizle, Söğütlü’nün çok kültürlülüğünün devamı için burada bulunuyoruz. Burada emeği geçen herkese, başta belediyemiz olmak üzere belediye meclis üyelerimize bundan önce emeği geçen başkanlarımıza çokça teşekkür ediyoruz. Bugün 15 Temmuz Demokrasi günü biliyorsunuz. İnşallah milletimiz bundan sonra o günleri bir daha yaşamasın diyorum. Festivale emeği geçen arkadaşlarımıza katılımcılara basın mensuplarına teşekkür ediyorum” diyerek konuşmalarını tamamladı. İ.Şener SAK

#

16 Tem 2019 - 11:54 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.