İsmail Hoca'nın hamleleri

Özellikle İsmail hocanın gelmesi ile müthiş bir grafik yakaladığımız aşikar. Keçi Yılmaz maratona şov yaptırırken, futbolcuların aklında Yılmaz ağabeylerinin bir hikâyeniz olacak şeklindeki serzenişinin yer aldığı da ortada. Zira mücadele gücü yüksek oyun içinde tamamen teslim olmayan ve hırsını yitirmeyen bir Sakaryaspor izliyoruz.

Ancak Sancaktepe maçında Dilaver'in olmayışı ve yerine oynayan isimlerin de Dilaver kadar etkili olmaması hücum üretkenliğimizi azaltmış oldu. Kaptan Ferhat geçtiğimiz sezona zımba gibi girerken bu sezonki temposuz oyununu bir türlü anlamlandıramıyorum. Beklediğimiz Ferhat Yazgan bu değil.

İsmail hoca takımın başına geldiğinde 4'te 4 gibi müthiş bir performansı tabiiki şans ile elde etmedi. Bu takıma Serkan ve Oğuz'u monte etti. Berkay ve Ümit Yasin ile savunmada duvar ördü ileride bir 3'lü silah yarattı. Bu maç içinde şunu söyleyebiliriz ki Serkan olmazsa Sakaryaspor bölge geçişlerinde ciddi sıkıntı yaşar. İnşallah bu temposunu arttırarak devam ettirir oyun zekası genç yaşına göre oldukça zevk veren bir isim.

İsmail Hoca'nın bu 4 maç 12 puan performansından sonra ben bir taktiksel değişiklik ile Sancaktepe'nin 10.dk'dan 80.dk'ya kadar olan baskısını kırmasını beklerdim. Sakarya'da daha cesur olup 4-4-2'ye dönmesi içten bile değilken klasına yakışmayan değişikliklerle maçı berabere bitirerek Sancaktepe'nin ekmeğine yağ sürmüş olduk.

Hakem hatalarına çok değinmeyeceğim zira buraya gelen hakemlere hep bir şey oluyor. Ama bizim federasyonda sesimiz çıkmadığı için buna seyirci kalmak durumdayız. Küçük olsun benim olsun mantığı ile yönetilen bir Sakaryaspor, federasyonda bu mantıkla yönetildiği yıllar içinde sahipsiz kalmıştır. Bu tarz hakem hataları ile puan kayıplarına bu şehir maalesef alıştırılmak zorunda kalmıştır.

Anti parantez bir konuya değinmek istiyorum.

"Sakaryaspor Millet Bahçesi" yazısı ile ilk defa yüksek sesle bunu dillendirmek bu şehrin insanlarının talebine ses olmak ne büyük bir gurur benim için anlatamam.

Eski stadımızın yıkımının başlamış olması ve bizim stat müze olsa diyerek Sakaryaspor markasının gelecek nesiller ile doyasıya buluşması için müze talebimizi yineliyor ve yetkililerden duyarlı olmasını tüm içtenliğimle talep etmeyi şehrime karşı bir borç biliyorum.

Akademi Sakaryaspor Derneği'nin bu çalışmasını sonuna kadar kalemim yettiğince buradan sesim yettiğince Çark Caddesi'nden Serdivan'a oradan Sapanca, Hendek derken tüm Sakarya şehrine anlatmaya ve bu düşünceyi desteklemeye çalışacağım ve çağıracağım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kaan Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler