Kafayı gömsek nefes kalır mı?

Yok yahu; öyle hemen yanlış anlamayın. Birine kafayı gömmekten söz etmiyorum elbette. Hayatımda nefsime uyup, bir defa hata yapmış olsam da, ben hakarete, küfre ve şiddete, şiddet ile karşıyım. Ama her zaman dediğim gibi; kalemimden ötürü başıma bela gelse de, hayat görüşümü de, siyasi fikrimi de, kafayı kuma gömmeden yazıyorsun ve ömrümün son gününe kadar da, yazmaya devam edeceğim. Ha aynı zamanda da, benim fikrim ne şekilde konuşuyorsa, fikrime karşı olan, her fikrin de, o şekilde konuşmasını isterim. Bir zorunluluk yok aramızda. Ne ben, her fikri beğenip, saygı duymak zorundayım, nede her insan, benim fikrimi beğenip, saygı duymak zorunda. Fakat fikirler kavga ediyor olsa da, her insan, her insanın kişilik haklarına saygı duymayı bilecek.

Ancak ne yazık ki; demokrasi, eleştiri hakkı ve ifade özgürlüğü gibi kavramlar, kirli ruhlar tarafından, çok farklı yerlere çekiliyor. Çünkü Türkiye değişiyor. Türkiye, dünya sahnesinde rol çalıyor. Türkiye özünü, sözü ile de eylemi ile de hamleleri ile de tüm dünyaya haykırıyor. Türkiye büyüyor ve büyüdükçe de, karşımıza, kin ile nefret ile ve öfke ile kirlenmiş ruhlar çıkıyor. Kirlenmiş ruhlar, ne yazık ki, kendi hali ile kalmıyor. Etrafı da kirletiyor, dünyayı da. Çevrede olan insanları da kirletiyor, o insanların duygu, düşüncelerini de.

Dediğim gibi; Türkiye büyüyor, Türkiye gelişiyor ve Türkiye yavaş yavaş değişiyor. Türkiye konuşuyor, Türkiye yeni bir şeyler söylüyor ve Türkiye, dünya için yazılan yeni senaryonun, şeklini belirliyor. Türkiye parlıyor, Türkiye zincirlerini kırıyor ve Türkiye, Ayasofya’yı 86 yıl sonra yeniden camii yaparak, Kudüs’e, Mecsid’i Aksa’ya ve hatta Kabe’ye, çok büyük umut oluyor.

Bütün bunları, dost ta görüp biliyor, tabi ki düşman da. Dost, kurulan yeni dünya düzenini, gücün, batıyı terk edip, yavaş yavaş doğuya geldiğini ve Ayasofya’nın zincirleri kırılması ile birlikte, Türkiye’nin öz ruhuna dönüşünü, gözyaşları ile izliyor, düşman ise, ne olduğunu, ne şekilde olduğunu ve bu gidişin sonu, nereye varacağını bilmiyor.

Ne olduğunu anlamayan düşman, elbette pes edip, durmayacak. Hatta bizim, 24 Temmuz günü, cuma namazını Ayasofya Camii’nde kılmamız ile beraber, düşmanın hamleleri, çok daha sertleşecek. Zira; Ayasofya’nın ibadete açılması, bir baş kaldırış, bir meydan okuma ve Türkiye Cumhuriyeti’nin, 97 yıl sonra bağımsızlığını, tüm dünyaya ilan etmesidir. Bu yüzden düşman, artık kartlarını açık oynayacak. Öfkeden gözü karardığı için, üzerimize gelir iken, ağızlarından akan, pis salyalarını silmeyi unutacaklar. Lütfen, düşman saldırır iken, biz kafayı kuma gömüp uyumayalım. Kafayı kuma gömersek, bir süre sonra nefessiz kalacağımızı bilip, ona göre hareket edelim. Aramıza fitne sokup, moral bozmak isteyecekler diri olalım. Ve bizi, Ertuğrul Gazi, Osman Gazi, Fatih Sultan Mehmet, Abdülhamid Han ve Gazi Mustafa Kemal gibi, ortak değerler üstünden bölmeye çalışacaklar oyuna gelmeyelim.

Şimdi… Şimdi artık, cuma gününü, zevk sefa içinde, beklemek vakti. Şimdi artık, 86 yıllık hasrete nokta koyup, Ayasofya Camii’ne delice sarılma vakti. Ve şimdi, Fatih’in bedduasını, 86 yıl sonra üstümüzden kaldıran başkana, dua etme vakti. Ayasofya bayramın mübarek olsun Türkiye.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ömer Alikılıç - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Zeynep Yazici - Kalemine sağlık kardeşim ve türkçene ayrı sağlık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 08:31
06

Nursel 52 - Ayasofya bayramımız mübarek olsun Dem bu demdir.Nice yıldır hüzün ,gariplik çektin bu bayram senin bu bayram ümmetin anahtarı Rabbimize hamd olsun ...Nice güzelliklerin muştu su olsun.Omercigim Rabbim fikirlerinden razı olsun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 08:31
05

Zafer yıldırım. - Güzel yorumların için teşekkür ediyorum. Her kesimin anlayacağı dilden, net cümleler, süsleme yok, öz ve özümüze dönük gerçekler. İnanç ve iman, itikat sahipleri, gerçek müslüman Türk milleti, ecdadının mirasını sahiplenme, ard fikir sahipleri olabilir. Onlar bizim bahsettiklerimizden değiller zaten. Kafa yormaya gerek yok. Yaz kardeşim yaz, özgürce yaz. Aynı düşünce içinde yaz. Seni anlayan anlar, anlamayanları ben geçtim, sen zaten geçmişsin. Devam...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 08:31
04

İsmail BÖLÜK - Milli birlik ve beraberlik ruhu ve milli hedeflerimize ulaşma azmi düşüncelerimize tercüman olmuşsunuz. Yüreğinize sağlık.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 08:31
03

Furkan - Oldukça temiz bir Türkçe ile kaleme alınmış çok güzel bir yazı tebrik ederim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 08:31
02

Necla teyzen - Ömer ciğim kalemine sağlık yazdığın her kelimesine katlıyorum başarımın devamını.dilerim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 08:31
01

Bilal Kocaoğlu - Sağol aslanim bütüm genç nesle bir uyarı ölür inşaAllah.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Temmuz 08:31


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler