Kocaali gezisi

İşimle alakalı bazı projelerimiz var, bu sebeple başladım Sakarya’nın ve Marmara’nın son sınırı olan Kocaali’mizi gezmeye. Sessiz sakin bir ilçe Kocaali, başta saklıyorlar bu cenneti sanırım diye düşündüm. Sonra öğrendim ki 25.500 olan nüfus, yaz aylarında 80.000’i buluyormuş. Bu sebeple gizli cennet diyorum çünkü, Şifalı kumu ve ender bulunan kum zambağı bitkisine sahip olan 14 km Sahile, tonlarca Fındığa, Maden Deresine, Çam Dağına, Melen Çayına sahip Kocaali. Gezdiğim her köyde her mevsim farklı güzel olduğunu söylediler. Halkın büyük bir çoğunluğunun, Doğu Karadeniz ve Yugoslavya göçmenlerinden oluştuğunu ve geçmişten günümüze fındık yetiştiriciliğiyle uğraştıklarını öğrendim. Gezdiğim her köyün büyük ve çok güzel camileri var. Sanırım en büyük köyü olan Kirazlı dört camiye sahip. Kirazlıdan Akpınar’a ve deniz manzarası olan Akpınar’dan daha da aşağıda olan Maden deresi’ne kadar yürüdüm. Son 15 yılda yerli ve yabancı turistler tarafından ilgi görmekteymiş Maden Deremiz. Her yer fındık ve herkes bu mevsimde fındığın yaşlanan dallarını temizlemekle meşgul. Bense maden dersini görme heyecanı içerisindeyim. Harika bir değer, çok güzel bir mekân Maden Deresi, Piknikçilerin dışında Kasım ayında kamp yapmaya gelen öğrenciler bile var. Şelalenin gürleyen sesi ve buz gibi akan suyu, bir süre sonra içinize işliyor.

Ülkemizde, güneşin denizden doğup denizden battığı tek yer oluşuyla fotoğrafçıların cazibe merkezi, en güzel gün doğumu ve gün batışı fotoğraflarını burada elde edebilirsiniz.

Bu yaz mutlaka Marmara’nın en önemli rafting alanı olan Melen Çay’ında rafting yapacağım. İstanbul’a içme suyu gönderiyormuş Melen Çayı’mız.

Kocaali’yi gezdiğimde en çok eski evleri fotoğrafladığımı fark ettim. Yerel halk kültürüne sahip çıkmış. Yaşı yüze yakın olan eski Kocaali evlerini görebilirsiniz.

Doğa ve kültür yolu var Çam dağı’nın turistler, maceracılar ve dağ yürüyüşçüleri tarafından büyük bir ilgi gören. 880 metre yüksekliğe çıkmayı düşünüyorum bu kış, yani Çam Dağı’mızın zirvesinde fotoğraflar çekeceğim.

Her güzelliğiyle Sakarya’yı çok seviyorum, bence Kocaali Sakarya’nın tatil merkezi, keşfedilmemiş pilajı, dereleri, sportif faaliyetlere uygunluğuyla çok yakın zamanda keşfedileceğini ve adını çok fazlaca duyacağımızı düşünüyorum.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Erkan Çiftçi - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Erkan ŞAHİN - Bu sefer değerli yazar Erkan ÇİFTÇİ bizleri güzel bir gezi yazısı ile selamlıyor. Detaylarla okuyucuyu boğmayan fakat tasvirlerle Kocaali'nin gizli kalmış güzelliklerini bizlere sunan öykü tadında bir metin. Özellikle çekilen fotoğraflar ile birlikte bu yazı değerlendirilince puzzleın parçaları yerli yerine oturuyor. Kısacası bu yazı, ustalık yolunda ilerleyen genç bir yazar ile ustalık dönemlerini yaşayan olgun bir fotoğrafçının birleşmesinden doğan nur topu gibi bir çocuktur.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 08:34
01

Erkan Çiftçi - Sayın Erkan Şahin hocam, Siz değerli Edebiyatçılar sayesinde kültürümüzü unutmuyor ve anıyoruz. Sunulan yoğun duygular da cabası, Sakarya'nın Kocaali ilçesi gezilmeye, görülmeye değer, ülkemizin en güzel ilçelerinden. Hele bir maden dersi var yazın mutlaka birlikte oraların ilhamını almalıyız.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 10 Aralık 08:34


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler