O tabloda göremediğimiz Sakarya ayrıntısı

Yoğun bakım doluluk oranı bakımından Türkiye'de 3'üncü il olan ilimizde koronavirüs hastalarının yoğun bakımda doldurduğu alanın kapasitenin sadece yüzde 10'u olduğu öğrenildi

O tabloda göremediğimiz Sakarya ayrıntısı
O tabloda göremediğimiz Sakarya ayrıntısı
Haber albümü için resme tıklayın

sakaryayenihaber.com-Azim ÇELİK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası koronavirüsün Türkiye'deki seyrini anlatan önemli açıklamalar yapmıştı.

Bakan Koca, illerin yoğun bakım doluluk oranlarının yer aldığı tabloyu canlı yayında milyonlarca izleyiciye göstermişti.

Sakarya yüzde 77,3'lük doluluk oranıyla bu iller arasında en riskli 7 il arasında 3'üncü sırada yer aldı.

Bu verilerin paylaşılmasından sonra Sakarya'da en çok sorulan soru "Doluluğun sebebi korona mı?" sorusu oldu.

Şehirdeki korona ve yoğun bakım verileri bu soruya cevap oldu. Şehirdeki durumu ağır olan koronavirüs hastalarının sayısının, kamu hastanelerindeki yoğun bakım yatak kapasitesinin en fazla yüzde 10'unu dolduruyor.

Şu anda Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi(SAÜEAH) ile buraya bağlı hastanelerde 150 yoğun bakım yatağı, şehirdeki tüm kamu hastanalerinde toplam 220 civarında yoğun yatağı bulunuyor.

Özel hastaneler de dahil edildiğinde ise bu sayı yaklaşık 320 oluyor.

#

17 Eyl 2020 - 16:52 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.