Okullar 15 Şubat'ta açılacak mı? Böyle cevapladı...

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, okulların 15 Şubat'ta açılıp açılmayacağı konusunda açıklamalarda bulundu

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, koronavirüs süreciyle ilgili kritik açıklamalar yaptı.

Prof. Dr. Özlü, milyonlarca kişinin merak ettiği okulların açıjlıp açılmayacağı konusun dğeerlendirirken şöyle dedi:

Önce şunu söylemek isterim. Ben bir hekimim, okulların açılmasıyla ilgili riskleri söyleyeceğim. Ama bunlar okullar açılmasın, geç açılsın anlamına gelmez. Ben tehlikeyi dile getirmek zorundayım, bu benim sorumluluğum. Ben bu riskleri, olasılıkları konuşurum ama karar verici değilim. Karar verici Milli Eğitim Bakanlığı.

Ben burada sözü söylerken kendimi eğer frenlersem denge iyi kurulamaz. Sağlık açısından risk nedir; dile getireceğim. Kamu yönetimi tüm tarafları dinleyecek ve kendisi bir karar verecektir.

Okullarla ilgili dünyadaki durum her ülkede aynı değil. Bazı değerler söz ediliyor ama bunlar aynı değil. Bazı okullar, bazı kültürler, yaşam farklılıkları var. Okulların açılmasının salgının yayılmasında katkısı olmadığı gösterildi. Okul içinde enfeksiyon görüldü ama yaygın bir bulaş rapor edilmedi. Okuldan da bulaş olduğu yönünde kanıtlar yok.

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, açıklamasının devamında okulların açıldığı ülkelerde ciddi enfeksiyon riski artışı görüldüğünü ifade ederek,"Türkiye'de bunu destekleyecek veri yok" dedi.

Özlü, ülkede salgın seviyesinin azalmadığını ve hız kesmediğini ifade ederek vatandaşlara hatalı yanılgıya kapılmamaları konusunda uyarılarda bulunarak,"Ben açılmasın demem, diyemem. Ben de öğrencilerimi özledim. Bir an önce okulların açılmasını istiyorum." dedi

28 Oca 2021 - 10:22 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.