Sakarya, bakanın listesinde yok! İşte son sayılar...

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerin yoğun bakım verilerini açıklarken Sakarya'ya yer vermedi. İlk dönemde "riskli şehirler" listesinde olan ilimiz, 5'in altında yoğun bakım hastasıyla iyi bir noktada

sakaryayenihaber.com-Azim ÇELİK'in haberi

1 HAFTA ÖNCE AÇIKLAMAMIŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 hafta önce Türkiye'de günlük vaka sayılarının yükselişe geçtiği 9 ilin verilerini açıklamıştı. Günlük 700 vaka ile İstanbul, 177 vaka ile Ankara ve 113 vaka ile Kocaeli'nin bulunduğu bu listede Sakarya yer almamıştı.

YOĞUN BAKIM VERİLERİ

Bakan Koca, günlük vaka tablosunu açıklarken bu kez illerin yoğun bakım hasta sayılarını yazdı. Açıklamada Ankara'da 84, Konya'da 46, Bursa'da 43, Kayseri'de 41, Diyarbakır'da 30, Batman'da 22, Siirt'te 8, Van'da 5 yoğun bakım hastası bulunduğu bildirildi ve Sakarya bu listede de yer almadı.

İYİ GİDİYORUZ, BOZULMASIN

İlimiz bu listeye yoğun bakım hasta sayısı 5'in altında olduğu için girmedi. Bu sayının bazen 2'lere kadar düştüğü öğrenildi. Öte yandan ilimizdeki günlük vaka sayısı 15 civarında, aktif vaka sayısı ise 200'lerde seyrediyor. Vefat sayısı ise 106'lar civarında. Yetkililer,"Tedbirlere uyalım, bu tablo bozulmasın" şeklinde uyarı yapıyor.

Sakarya Yenihaber

22 Haz 2020 - 16:14 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Sezayi yerlikaya - Sakarya da 3 kişi koronadan yoğun bakımda

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Haziran 16:14