Sakarya'da fabrikalar için yeni korona kararları!

Sakarya'daki fabrikalarda son günlerde koronavirüs vakası patlaması yaşanırken, İl Hıfzısıhha Kurulu 15 yeni karar açıkladı

Sakarya'nın dört bir yanındaki fabrikalardan toplu koronavirüs (Kovid-19) vakası haberleri geliyor.

Bazı fabrikalarda kovid-19 vakası sayısı 50'yi aşarken, Sakarya Valiliği yeni tedbirleri uygulamaya koydu.

Sakarya İl Hıfzısıhha Kurulu, Vali vekili Ersin Emiroğlu başkanlığında toplanarak yeni kararlar aldı.

15 maddelik karar listesi valiliğin internet sitesinde yayımlandı.

İL HIFZISIHHA KURULU'NUN SON KARARLARI ŞU ŞEKİLDE:

İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra tüm iş kolları ve yaşam alanları için belirlenen tedbirlere uyulması salgınla mücadelenin başarısı açısından büyük önem arz etmektedir.

Gelinen aşamada belirtilen tüm tedbirlere rağmen özellikle bir çok kişinin bir arada bulunduğu iş yerlerinde, bazı tedbirlere tam riayet edilmediği yapılan inceleme ve ziyaretlerde tespit edilmiştir.

Bu nedenle bu hususta uyulması gereken tedbirler konusunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.

1. Pozitif vaka çıkması durumunda fabrika yönetimi tarafından; vardiyası, çalıştığı bölümler, bantlar, aynı servisi kullanan çalışanlar listesi talep halinde ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğüne bildirilecektir.

2. Pozitif vaka görülmesi durumunda, iş yeri hekimi tarafından gerekli epidemiyolojik çalışma yapılarak, yakın temaslılar tespit edilip, İl Sağlık Müdürlüğüne sunulacaktır.

3. İş yerinde, kurum yemekhanesi ve servislerde mümkün olduğu kadar çalışanların sabit oturması sağlanacak ve kayıtları tutulacaktır.

4. İş yerinde mola zamanında, sosyal alanlarda maske ve mesafe kuralına uyum iş yeri yetkilisi tarafından bizzat takip edilecektir.

5. Yemek ve mola saatleri, vardiyalar ve/veya küçük gruplar halinde düzenlenecektir. (Mümkünse aynı kişilerin aynı vardiyalarda yemek yemesi ve molaya çıkması)

6. Özellikle vardiya değişim saatlerinde belirli alanlarda oluşabilecek yoğunluğun engellenmesine yönelik tedbirler alınacaktır.

7. İş yerlerinde, ambalajlı yemek ve ambalajlı su tüketimi sağlanacak, tek kullanımlık kaşık çatal ve bardak kullanılacaktır.

8. Farklı Proseslerde çalışan ekiplerin, dinlenme odaları, yemekhane vb. ortamları ayrılmasına yönelik tedbirler alınacaktır.

9. Çalışma saatleri içinde, çalışanlardan birinde Covid bulgusu görüldüğü durumlarda, izolasyon tedbirleri gözetilerek çalışan iş yerine ait araç ile sağlık kuruluşuna getirilip götürülecektir.

10. Tüm iş yerlerinde yetkili bir pandemi iletişim sorumlusu belirlenerek ivedilikle İl Sağlık Müdürlüğü Bulaşıcı Hastalıklar Birimine bildirilecektir.

11. Her vardiya için tedbirlerin uygulanıp takip edilmesinden sorumlu bir vardiya sorumlusu belirlenecektir.

12. Çalışanlarda bulaşın iş yeri ortamı dışında da (sosyal ortamlar vs) olduğu gözlemlendiğinden iş yerleri bu konuda çalışanlarını özellikle uyaracaktır.

13. Taşeron işçilerin de yukarıdaki tedbirlere uyumu ve takibi iş yerinin sorumluluğundadır.

14. Giyinme soyunma dolapları tek kişi tarafından kullanılacak, giyinme soyunma alanlarında aynı anda kalabalık grupların oluşması önlenecektir.

15. Kullanılmış maske ve kişisel koruyucu malzeme atıklarının uygunsuz yerlere ve açık alanlara atılması engellenecek, kapalı çöp kutularında toplanması sağlanacaktır.

Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesine ve mağduriyete neden olunmamasına, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri ve ilgili diğer mevzuat gereğince idari işlem tesis edilmesine ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195. maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına,

1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu gereğince oy birliği ile karar verilmiştir.

Sakarya Yenihaber

15 Eki 2020 - 23:40 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

İşçi..... - Denetleme olacağı zaman her yer pırıl pırıl diğer günler içler acısı haller bu dediklerinizi fabrikalar mı yapacak vah halimize vah vah.....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Ekim 23:40