Sakarya'da karantinanın yüzde 40'ı o ilçede!

Pozitif ve temaslı karantina sayısı 900'ün altına düşen ilimizde bu sayının yüzde 40'ının Adapazarı'nda olduğu öğrenildi.

sakaryayenihaber.com-Azim ÇELİK'in haberi

SALGIN KABUSU

Koronavirüs Sakarya'da hayatı adeta felç etmişti. Kasım ayının başından itibaren tırmanışa geçen salgında ilimizin günlük vaka sayısı 2 bine dayanmıştı. Virüs yüzünden 24 saatte 25'ten fazla insanımızı kaybettiğimiz günler geride kaldı. Hafta içi, hafta sonu uygulanan sokak kısıtlaması ve ek tedbirler sayesinde günlük vaka sayımız 24 Aralık'ta 400'e düştü. Test sayımız ise 5 binlerden 1800'e geriledi.

KARANTİNA SAYILARI

Şehirde karantinadaki hasta sayıları da oldukça azaldı. İlimizde temaslı ve pozitif olduğu için evlerinde karantinada olan kişi sayısının 900'ün altına düştü. Adapazarı 300 kişiyle Sakarya'daki karantinanın yüzde 40'ını oluştururken bu ilçeyi 150 kişiyle Serdivan, 95 kişiyle Akyazı, 90 kişiyle Hendek, 80 kişiyle Erenler takip ediyor. Bu verilerin içine hastanede tedavi gören korona hastaları dahil edilmiyor. Yetkililer, sayıların daha fazla azaltılabilmesi için tedbir çağrısı yapıyor.

25 Ara 2020 - 16:23 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.