Sakarya'da koronadan ölümlerde son durum

Sakarya'da son 1 haftada koronavirüs sebebiyle ölüm yaşanmadı, vaka sayıları ise günlük 10'un altına düştü.

sakaryayenihaber.com - Azim ÇELİK'in haberi

Sakarya, koronavirüsle mücadele konusunda örnek illerden bir tanesi oldu. Kahraman sağlık çalışanlarının amansız mücadelesi ve vatandaşların tedbirlere uyumu sayesinde bulaşı oranları oldukça azaldı. Kovid-19 kanyaklı ölümler ve yeni vaka sayıları da özellikle son günlerde oldukça azaldı. Filyason çalışmaları ve son dönemde uygulanan sokağa çıkma yasağı tedbirleri bu konuda büyük rol oynadı.

VEFAT NE DURUMDA

Vaka sayısının 60'lara düştüğünü, koronadan vefat sayısının da 100 civarında olduğunu geçtiğimiz günlerde yazmıştık. Şu anda tedavisi sadece SAÜEAH'ta devam eden koronavirüs kaynaklı vefatlar neredeyse durdu. Şehirde son 1 haftada Kovid-19 sebebiyle vefat eden vatandaşın bulunmadığı belirtildi. Vaka sayılarının ise günlük 10'un altına düştüğü öğrenildi.

SAĞLIK MÜDÜRÜ KONUŞTU

İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü katıldığı bir canlı yayında koronavirüs vaka sayısı ve ölüm oranlarıyla ilgili bilgi verdi. Öğütlü, "Son 1 haftadır vefat eden vatandaşımız yok, yine son bir haftadır vaka sayılarımız 10 ve altında seyrediyor. Bu demek oluyor ki belli bir stabilizasyona ulaştık. Yapılan çalışmalarla birlikte bu sayıyı daha da aşağıya çekmek için uğraşıyoruz. Tedbirlere uyulması gerekiyor" dedi.

Sakarya Yenihaber

26 May 2020 - 17:39 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

k.ural - Vefat sayısını A haber 9 siz 100 diyorsunuz. Hangisi doğru hangisi yalan haber?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mayıs 17:39