Sakarya için kritik gelişme! İbrenin yönü değişti...

Sakarya'da alınan son tedbirler işe yaradı. 2 bine kadar yükselen günlük vaka sayısı, son günlerde ortalama 1500'ün altına düştü. Kayıplarımızın azalması için tedbirlere daha sıkı uyulması şart...

SAKARYAYENİHABER.COM-

YASAKLAR BAŞLADI

Hükümet, vaka sayılarının azalması için yeni tedbirler açıkladı ve yaşantımız yeniden değişti. Hafta sonu tamamen kapanma, hafta içi de 21.00-05.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulaması başladı. Bu tedbirlerden "hafta içi" bölümü uygulamaya girdi. Sakarya Emniyet Müdürlüğü ve Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bulaşı seviyesinin azaltılması için şehirde denetimlerini sıklaştırdı.

SAYILAR AZALDI MI?

Peki, yeni tedbirler işe yaradı mı? Geçtiğimiz gün kentin en işlek caddelerinde yoğunluğun azaldığı görüldü. Uzun zaman sonra yoğunluğun azalması herkes için bir umut oluşturdu. Şehirdeki günlük vaka sayılarında günden güne azalma görülüyor. 2 binlere kadar ulaşan vaka sayılarının son günlerde ortalama 1500'ün altına düştüğü belirtiliyor. Vefat oranımız ise son 1 ayda oldukça yükseldi. Büyükşehir'in cenaze sayfasındaki liste her gün uzuyor.

LÜTFEN EVDE KALIN!

Öte yandan, akşam saatlerinde başlayan sokak yasağıyla birlikte vatandaşlarımızın "evde kalma" oranı arttı. Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım ve yetkililer, son durumla ilgili paylaşımlar yaparak vatandaşları uyarıyor. Sakarya, şu anda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın elindeki "kritik iller" listesinde yer alıyor. Koca, 10 gün önce yaptığı açıklamada Sakarya'da vaka sayılarının yüzde yüz oranda arttığını söylemişti. Kayıplarımızın sayılarının azalması için zorunlu olmadıkça evden çıkmayalım

03 Ara 2020 - 11:08 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.