Ücretsiz maske olayı kaosa döndü!

Ücretsiz maskelerin eczanelerden dağıtılması uygulaması Sakarya'da da başladı. Ancak uygulama hakkında net açıklama yapılmaması ve ilk gün yaşananlar kaosa neden oldu

sakaryayenihaber.com -

Koronavirüs salgınıyla ilgili tedbirler almaya devam eden hükümet, vatandaşa PTT aracılığıyla ücretsiz maske dağıtılacağını ve eczanelerde maske satışının yasaklandığını açıkladı.

İlk önce PTT üzerinden başlatılan başvurular daha sonra e-devlet'e yönlendirildi. Buraya başvuranlara her hafta 1 paket (5 adet) maske dağıtılacağı açıklandı.

ÖNCE 4 İLÇEDE BAŞLADI

Hükümet daha sonra ücretsiz maskelerin eczaneler aracılığıyla dağıtılacağını açıkladı. Sakarya Eczacı Odası da Salı günü bir açıklama yaparak uygulamanın Çarşamba günü başlayacağını duyurdu.

Uygulama dün Adapazarı, Serdivan, Erenler ve Arifiye ilçelerinde başlarken diğer ilçelerdeki dağıtımının bugünden itibaren başlayacağı duyuruldu.

MASKELER YETMEDİ

Sağlık Bakanlığı'nca temin edilen maskeler bu dört ilçedeki eczanelere 500'er adet olarak dağıtıldı. Eczanelere, her hafta 500'er maske verileceği bildirildi.

Buna rağmen, gün içinde bazı eczanelere 500'er tane daha maske gönderildi.

Sağlık Bakanlığı'ndan cep telefonuna kod gönderilen vatandaşlar eczanelerden maskelerini almaya başladı.

Ve uygulamanın ilk günü henüz sonlanmadan bir çok eczanede maskeler tükendi.

E-DEVLETE BAŞVURANLARA DA MESAJ GELDİ

Sakarya Eczacı Odası'ndan yapılan açıklamada, "E-devlet sisteminden talep edilen maskeler, eczaneler tarafından değil, PTT vasıtası ile evlere ulaştırılacaktır" dense de, başvurusunu bu şekilde yapanlara da Sağlık Bakanlığından eczane kodu gönderildi.

Bakanlık ve ilgili kurumlardan da bu konuyu netleştiren bir açıklama gelmemesi belirsizliğe yol açtı. Kaan GÜMÜŞEL

Sakarya Yenihaber

16 Nis 2020 - 08:51 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

03

Erhan karagül - Bu maskeleri eczanelerde 1 tl karsiliğinda herkese istedi kadar satabilirler arrkadas bedava bise istemioruz ama uygun fiyata istioruzz alamyanada biz aliriz devlet şu maskeyi ucretli satsin eczanelerden

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 08:51
02

Metin - Kaos falan yok gayet rahat bi şekilde alınıyor her yerde eczane var niye insanları yanlış yönlendiriyısunuzki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 08:51
01

Oğuzhan köse - Kaos falan yok arkadaşlar neden bu şekilde insanlar yanlış yönlendiriliyor kod geldi yanlız uetmeyen eczaneler bunu cani fönülden söylüyorlar ve nezaman geliceğinide söylüyor bu yani bunun adı kaos değil

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 16 Nisan 08:51