Yeni Doğumevi 'acil koduyla' Cuma günü açılıyor

SAÜEAH merkez kampüsü yanındaki yeni doğumevi inşaatı büyük oranda tamamlandı. Hastanenin Cuma günü acil olarak açılması kararı alındı

Yeni Doğumevi 'acil koduyla' Cuma günü açılıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Kararı AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz şu ifadelerle duyurdu:

Bilindiği üzere, Kovid-19 hastalarımız için öncelikle Altınova Hastanesi hazırlanmıştır. Ancak gittikçe artan vaka sayısı, Altınova Hastanesi’nin yetmeyeceğini ortaya çıkartmış ve Eğitim Araştırma hastanemizin de bu iş için ayrılması kararlaştırılmıştır.

YENİ KADIN DOĞUM HASTANESİ HİZMETE ALINIYOR

Bu süreçte Yeni Kadın Doğum Hastanesi’nin yapım çalışmaları hızlandırılmış ve hasta kabul edebilir hale getirilmiştir. Şimdilik mevcut Kadın Doğum Hastanesi kendi yerinde kalacak, burası ise Araştırma Hastanesi’nin artan hasta yükünü karşılamak üzere devreye alınacaktır.

295'i normal, 75'i yoğun bakım olmak üzere toplam 370 yatak kapasiteli olan bu yeni hastanemiz, 3 Nisan Cuma günü yani bu Cuma itibarıyla hizmete alınacak şekilde hazırlık yapılmaktadır. Hastanemizin tamamlanarak hizmete girmesine katkı sağlayan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.

SAĞLIK CAMİASINI TEBRİK EDİYORUZ

Hastalarımızın tedavisi için, fedakârlık içinde gece gündüz uğraş veren, sağlık müdürümüzden, başhekimlerimize, doktorlarımızdan hemşirelerimize varıncaya kadar tüm sağlık camiasına tebrik ve teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Sakarya Yenihaber

30 Mar 2020 - 14:23 - Koronavirüs


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Asuman demir - Açilmasi iyi oldu fakat dogumlar nerde yapilacak anlamadik .. ne kontrol var ne bisey doguma nereye gidicez bilmiyoruz birazda dogum yapanlari önemseseler iyi olur ..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 14:23
01

Şükran - Acilmasi iyi oldu yanliz personel alimlarda yas sarti konuldu Allah buyuktur diyorum baskada bir sey demiyorum.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 30 Mart 14:23