Aynı insanlar mı?

Türkiye’ye konuk olan bir yabancı daha dönüşte hatıralarını yazmış. Hatıralarında enteresan bir not dikkat çekiyor. Notlarda Türklerden şu şekilde bahsediliyor: “Türkler inanılmaz misafirperverdir. Bir kapıdan geçmeniz gerektiğinde size mutlaka öncelik tanırlar. Hatta önce sizin geçmeniz için ısrarcı olurlar. Evlerine misafir olursanız size en iyi yemekleri yaparlar. Rahat etmeniz için en güzel yerleri seçer ve konforunuzla ilgilenirler. Ancak aynı insanlar trafikte bunun tam tersini yaparlar. Birbirlerine yol vermez, kendi hayatlarını ve trafik akışını tehlikeye atarlar…”

Gerçekten de çok doğru bir tespit.

Şu günlerde havalar soğuk. Yayalar yaya geçidinin başında yağmurun altında bekliyor. Sıcacık aracın içindeki sürücü geçiş üstünlüğü kendisindeymiş gibi geçiyor. İnsan gerçekten kapıyı açınca karşısındakine yol vermek için, restorana gittiğinde hesabı ödemek için mücadele eden insanların trafikte yol vermeyen insanlarla aynı olduğuna inanmak istemiyor.

Şehit ailesini üzemezsiniz

OKOME ile ilgili birkaç yazı yazmıştım. Takip eden okurlarımız durumu biliyor. Sürücüler ile bedava kart sahibi olanlar arasında sıklıkla tartışmalar yaşandığını ve aslında konu ile ilgilisi olmayan kişilerin karşı karşıya geldiklerini söylemiştim.

Bu yazımızın ardından bir araçta şehit yakını ile sürücü kavga ediyor. Şehit yakını kırgınlık yaşıyor. Bu ülke için evladını vermiş bir insanı üzmemek lazım.

Evlatlarını bu vatana vermiş insanları bedava taşımak değil sırtımızda taşısak bedelini ödeyemeyiz. Bu işin kalıcı bir düzene kavuşması için beklemek çözüm değil. Belki UKOME’deki arkadaşların da yetkilerini aşan konular olabilir. Ama kimseyi incitmeden bu işi çözebilmek de bu kurumun girişimi ile olacaktır. İnisiyatif alması gereken, gerekli notları alıp, gerekli girişimlerde bulunmak zorunda olan kurum UKOME.

Ve ne olursa olsun şehit ailesinin boynunu bükemezsiniz.

Bu vatan için en pahalı bedeli ödemiş olan insanlardan halen bir bedel ödemelerini beklemek en hafif şekli ile ayıptır. Lütfen bu konuda gereken hassasiyeti gösterin.

Üstün’e tek soru

Dün Ayhan Sefer Üstün ile ilgili bir yazı yazmıştık. Pek çok okurumuz bu konuda bize farklı görüşlerini iletti. Neredeyse herkes bizim düşündüğümüz gibi düşünüyor. Elbette burada siyaset yapmak ya da siyasete yön vermek bizim işimiz değil. Ancak Sakaryalıların nasıl düşündüğünü aktarmak da haddimizdir.

Okurlarımızın genel olarak Ayhan Sefer Üstün’e sorulmasını istediği bir soru var. Onu iletmeliyiz. Dört dönem Sakarya Milletvekilliği yapan Ayhan Sefer Üstün’ün Sakarya’ya ne gibi hizmetleri olduğunu öğrenmek istiyorlar.

Kimsenin emeğini yok sayacak değiliz. Kimsenin hakkını da yemeyi Allah nasip etmesin. Tamamen insani duygularla ve önyargıdan uzak olarak sormak istiyoruz: Ayhan Sefer Üstün Sakarya için dört dönem iktidar vekilliği yaptığı dönemde hangi hizmetlerin gelmesinde öncü ya da aracı olmuştur?

Vergide hakkımız yeniyorsa

Aylardan bu yana Toyota’nın vergisini Sakarya’ya yatır(a)mıyor olmasından dolayı il olarak bir gelir kaybı yaşıyoruz.

Konu elbette ekonomik. Ama ekonomiyi de siyaset idare ediyor. Demek ki aslında sorun ekonomik ama çözüm siyasetten geçiyor. Bu konuda yaşadığımız gelir kaybını her partiden Sakaryalı hissediyor. Yani bu olay aslında Sakaryalı için siyasi değil. Yani buradan elde edilecek gelir sayesinde bizim yaşam standardımız yükselecek. O zaman konu Sakarya olduğunda siyasetin bir kenara bırakılması ve herkesin Sakaryalılık bilinci ile hareket etmesi gerekiyor. Her siyasi görüşten Sakaryalının aynı görüşte olması durumunda da kimse bu işin önünde durmaz, duramaz.

Onun için bu konuda bir ortak tavır sergilenmeli ve sonunda Sakarya kazanmalıdır.

Umutlar yine torbaya mı girecek?

Daha önce bir iş alımı için tombala çeker gibi kura çekilmesini eleştirmiştik. Kura çekilmesi elbette adil bir yöntem. Ama insanların umutlarının torbaya atılıp, tombala çeker gibi çekilmesi can yakan bir görüntü oluşturuyor. Şimdi Sakarya Üniversitesi temizlik personeli alacak. Yine kura yöntemi uygulanacağı duyruldu.

Lütfen bu kez kurayı noter huzurunda çekin. Dijital ortamdan canlı yayınlayın. Ama milletin gözü önünde torbadan çekmeyin. Olmaz mı…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Münir Ali Kara - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler