Cumaya gidememek

Bu hafta Cuma salası okunmadı. Müslümanlar cumaya davet edilmedi yani. Cuma günü öğle ezanı okunduktan sonra cami hoparlörlerinden müezzinler cemaatin evde öğle namazını kılmasını salık verdi.

Cami önlerinde polis araçları nöbet tuttu.

Her hafta hutbe yayınlayan Diyanet bu hafta camilere gidilmemesi için uyarıda bulundu.

Gizlice Cuma namazı kılmak için toplananlar olduğunu duyduk ama bu gibi zamanlarda ibadet riskli ise toplu ibadetten kaçınmak gerekiyor.

Elbette pek çoğumuza cumaya gidememek, hoca “Hayalel Salah” derken namaza gidememek ağır geliyor.

Bu devirde vasat ümmet olmak lazım. Yani başkaldıran değil de kurallara riayet eden. Herkesin fikir beyan ettiği bir ortamda yol almak mümkün değil. Bu süreçte karar alıcılara itimat etmek ve itidalle hareket etmek gerekiyor.

Moral veren şeyler

Tüm bu kriz ortamında güzel şeyler de olmuyor değil. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un Twitter üzerinden yaptığı “Okula döndüğünüz gün ilk teneffüs 40 dakika söz” şeklindeki paylaşımı ülke çapında karşılık buldu.

Pek çok belediye başkanı kendi memleketlerinin ürünlerinden öğrencilere ikram etme sözü verdi.

Söz verenler arasında Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce de vardı. Yüce de kabak lokumu vaadinde bulundu.

Okullar açıldığında ikramlar okullara ulaşırsa dağıtım ve tüketim için 40 dakika yetmeyebilir. Bakan Selçuk’tan teneffüsü bir kez daha uzatması istenebilir.

Hacı kovalamak zorunda kalmak

Yaşlıların bazıları gerçekten çocuk gibi. Karantinanın “ölüme terk etmek” olduğunu düşünüyorlar. “Bugün yoğun bakım yarın yoğum bakın” gibi değerlendiriyorlar. Sadece bir süreliğine kontrol altında oldukları kendilerine doğru şekilde anlatılmıyor ya da anlatılanlara kulaklar kapanmış durumda.

Karantinadan kaçan ya da barikat tekmeleyen umreciler var ne yazık ki! Zaman zaman polisin sokak sokak umreci aradığını görüyoruz.

Tüm dünya koronavirüsün aşısını arıyor biz karantinadan kaçan hacıları arıyoruz. Ne yazık ki durum bu…

İnsansız iş sahası

Koronavirüs dolayısıyla pek çok işi insana ihtiyaç duymadan da halletmeyi öğreniyoruz. Devlet dairesine gitmeden pek çok evrakı E-Devlet üzerinden almaya alıştık. Faturaları internetten ya da otomatik ödeme talimatı ile halletmeyi öğrendik. Alışverişlerimizi telefonla ya da internetten yapmayı başarıyoruz. İşyerine gitmeden evden çalışma yöntemleri geliştiriyoruz.

Yavaş yavaş insansız ve dijital yaşamaya alışıyoruz. Virüsün bu şekilde yaşamayı öğrenmemiz noktasında katkısı oldu diyebiliriz.

Nevruzunuz kutlu olsun

Türklerin en eski bayramlarından biri nevruz. Baharın başlangıcını ve doğanın uyanışını simgeliyor.

Umarız bugünden itibaren ülkemizde de kutlamaya değer şeyler olur. Daha güzel günlere geliriz. Umarız bundan sonraki nevruzları daha coşkulu kutlar, baharların gelişine daha fazla seviniriz.

Nevruzunuz kutlu olsun…

HECATİ:

Hangi steteskop duyabilir kalbin sesini...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Münir Ali Kara - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler