Fikir mücadelesi

Hadi gelin bugün, en sonda söyleyeceğimizi, en başta söyleyelim; biz, birbirimizden çok farklı olsak da, biz bu ülkede ve hatta bu dünyada aynı gemideyiz. Fikir, dil, din, ırk ve renk tamamen ayrı olsa da, geminin altında olan deniz, yelkene dolan rüzgar ve dünya üstünde nefes alan her bir insanın, tenine değen güneş, bire bir aynı. Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs, ilk başta, Çin’de yaşayan sadece bir kişide değil miydi? Çin nerede, Türkiye nerede? O Çin vatandaşında çıkan virüs, dönüp dolaşıp, beni hasta etmedi mi? İster kabul, isterse sabah akşam inkar edelim. Bu gemi battığı zaman, ne benden nefret eden, sen kalacaksın bu dünyada, nede senin fikirlerine zıt giden ben…

Evet, her birimiz, aynı gemide yol alıyoruz. Evet, gemi aynı olsa da, her insan ayrı bir dünya.. Şahsen her yüreği seviyor, her fikre de, çok büyük saygı duyuyorum. Bu ülkede, fikir ve ifade özgürlüğü var ve bu özgürlük, gücünü daha da arttırarak, her zaman ve her şekilde devam etmeli. Allah, Kur’an’ı Kerim, Peygamber Efendimiz ve vatana dair kem söz hariç, her insan, istediği her sözü özgür bir şekilde söylemeli ve kendi fikrini de, korkusuz bir şekilde savunmalı. Küfür ve hakaret dışında, her insan, her insanı, istediği şekilde eleştirmesi gerek.

Dünyanın tadı, hayatın anlamı bu şekilde çıkmıyor mu? Hayatın içinde, tek bir siyah nokta olmasa, beyazın bir değeri kalır mı sizce? Bu yüzden, doğru bir tane olsa bile, her insan, kendi fikrini, en özgür bir şekilde ifade etmeli. Demokrasi böyle bir şeydir zira. Özgürlük böyle bir şey, adalet böyle bir şey ve hukuk böyle bir şeydir. Bazı sert itirazlar olsa da, Türkiye’de fazlasıyla özgürlük, fazlasıyla fikir ve fazlasıyla sansürsüz bir şekilde konuşan insan var.

Bu kadar çok sesli ortama rağmen, bu kadar fikir arasında, kendimizi kaybettiğimiz günlere rağmen ve her insanın, kendini büyük bir bilge sanıp, her konuda yorum yaptığı bu zamana rağmen, ‘’ülkede ifade özgürlüğü yok’’ gibi, itirazlar hala neden var? Her eleştiri, vatan hainliği mi? Elbette değil. Yumuşak ya da sert her türlü eleştiri, her zaman olacak ve olmalı da.

Her bir insanın, kendine özgü bir fikri ve dilinde de, söyleyeceği binlerce sözü var. Bu ülkede, her bir insan özgürlüğü, en üst perdeden yaşıyor. Her bir insan, kendi fikir mücadelesini, her güce meydan okur gibi veriyor. Ve bu ülkede, her bir insan, istediğini yiyip içiyor, istediğini giyip, istediği şekilde yaşıyor. Ama geçen hafta, Amerika’nın yaptırım kararından sonra görüp, şükür ettik ki; Türkiye, gerektiği zaman, gerektiği şekilde, bir ve bütün olabiliyor.

Her ülkede olduğu gibi, bu ülkede de, fikri mücadele ve siyasi tartışmalar, oluyor, olacak ve olmalı da… Ancak yaptırım kararı sonrası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden çıkan, dört partinin altına imza attığı, o bildiri, sizce de çok değerli değil mi? Sizce de birlik ve beraberlik, düşmana korku vermez ve sizce de, bu millete aşık olunmaz, bu ülke sevilmez mi?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ömer Alikılıç - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Salih - Kardeşim yolu açık bahtın çok güzel olsun . Çok güzel sözler bunlar da anlayana ...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Aralık 08:05


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler