İstenilen ne?

Evet, az çok tahminim olsa da, bu sorunun net bir cevabı, ne yazık ki yok bende. Hayatımın büyük bir bölümü, okuyarak, sorarak, sorgulayarak geçiyor. Seviyorum zira, hayatı izleyerek yaşamayı. Seviyorum, hem hayatın her bir noktası için kafa yormayı, hem de, hayatın her bir noktasını didik didik edip, her konu üstünde, özgürce kalem oynatmayı. Her rengin özünü detaylı bir şekilde inceleyip, en sonunda da, kendi rengimi savunmayı seviyorum ben. Bedenimi, kendi başıma kontrollü bir şekilde hareket ettiremeyen ben, satırlar üstünde, kalemimi hareket ettirmeyi seviyorum ve bu uğurda, her türlü çile çekmeye, hazır ve razıyım.

Evet, hayata ve aşka dair yazmak ta, hoş geliyor yüreğime. Hatta aşk yazılarım, daha çok taktir, daha çok alkış alıyor. Sırtımı sıvazlayan çok, yumruk atan yok oluyor. Fakat, hayata ya da hayatı yazmak yüreğime hoş geliyor olsa da, ülkeye, güne, gündeme ve siyasete dair yazmaya aşığım ben. Başıma gelecek çileyi, ordan burdan gelecek her türlü eleştiriyi kabul edip, ben bu yoldan dönmek istemiyorum ve herkes bilsin ki; ömrüm olduğu sürece de, ben bu yoldan asla dönmeyeceğim.

Çünkü bana göre, dünya ve ülkem, asırlar boyunca konuşulacak, zor ve tarihi bir dönem yaşıyor. Önümüzdeki yaşanacak zaman diliminde, dünya üstünde, değişmeyen tek bir nokta kalmayacak. Değişecek işte her birimiz, birer ikişer değişeceğiz. Ülkeler değişecek, söylemler değişecek, mağdur ile güçlü, belki de asırlar sonra, yer değiştirecek. Kim bilir, belki yüzünü batıya dönenleri, bugünden sonra kaybedecek.

İşin ilginç ve beni üzen, korkutan yanı ise; dünya böyle bir olağanüstü hal yaşıyor iken, Türkiye içindeki, şiddetli öfkenin, nefretin, isyanın ve hatta çok güçlü bir darbe hevesin olması. Kesin olan ve benim, küçücük odamdan gördüğüm şu ki; şuan bu ülkede, bir darbe ya da bir kaos girişimi hazırlığı var ve bu girişim de, Allah’ın izni, milletin duası ile yerle bir olacak.

Peki ama; istenilen ne? Dünya gibi, Türkiye de, korona virüs ile mücadele eder iken, nereden çıktı bu darbe iması? Ortada bir seçim yok iken, nasıl bir şekilde gidecek, bu saray(!) rejimi? Hadi diyelim ki; bunların hepsi birer birer oldu. Sonra ne olacak? Sonrası için, yerli ve milli bir yol haritası var mı? Ne yazık ki, o da yok.

Sonrası, aynen şöyle olacak!.. Bir; ülkemizin doğusu terör örgütüne verilip, İsrail destekli, devlet kurulacak. İki; 15 Temmuz hain darbe girişimini yapanlar, hapisten çıkartılıp, ülkenin ortasında kahraman ilan edilecek. Üç; 2013 yılında kamuya giren başörtüsü, yeni dönemin ilk şafağında, kamudan yeniden kovulacak. Dört; şuan, gölgesini bütün dünyanın gördüğü bayrağımız, yarıya inecek. Bırak dünyayı, bayrağımızın gölgesini biz bile zor göreceğiz. Beş; Türkiye, dünya üstünde ülke değil, sadece bir isim olarak kalacak.

Evet, bugün, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı yaşıyoruz. Hadi gençler, tarihi günler yaşıyor iken, tarihi iyi öğrenelim, Selçuklu’nun, Ssmanli’nın ve Cumhuriyet’in, bu ülkeye ne getirip, ne götürdüğünü iyi bilelim. Bilelim ki; bu ülkeye ölümüne sahip çıkalım.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Ömer Alikılıç - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

08

Sinan Ulusinan - Aferin Ömer. Şahsen tanımasam bile senin gibi gençlerin değerli düşüncelerini akıcı bir üslupla bizlere aktarması BÜYÜK ÖNDER Mustafa kemal ATATÜRK'ün Türkiye Cumhuriyeti Devletini koruma ve kollama görevini biz gençlere emanet etmesinde ne kadar isabetli bir karar vermesinin göstergesidir. Tekrar tebrik ederim. Yolun açık olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 08:28
07

Yakup ozsoy - Ömer'in kalemi yüreğine sağlık dualara sığınarak inşAllah basaramayacaklar Allah'ın izniyle Allah'a emanet ol şimdiden hayırlı bayramlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 08:28
06

Yüksel - Eline kalemine yüreğine sağlık. Gerçekleri çok güzel kelamina ve kalemine dōkmüșsün. İyiki varsın cesur genç

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 08:28
05

ayhan ayhan - kalemine sağlık kardeşim hayırlı bayramlar sana şimdiden :)

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 08:28
03

Ali çiçek - Ömer kardeş teşekkürler takipteyiz daha güzel yazılarını okumak dileğiyle

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 08:28
01

Mustafa BANABAK - Azminizi ve mücadelenizi Rabb'im bereketlendirsin. Hayat boyu başarılar dilerim.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 19 Mayıs 08:28


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler