Kırmızı beşliyi anlat

Bir dolmuşa bindim. Tesadüfen ön koltuğa oturdum. Şoför bir taraftan kapıdan binip inen var mı diye kontrol ediyor. Diğer taraftan binenlerden para alıyor ve gidecekleri yeri öğrenip para üstü veriyor. Yetmiyor. Aracı duraktan çıkarıyor. Arkadan gelen araç olup olmadığını kontrol ediyor. Tam da bu esnada telefonla konuşuyor.

“Kardeşim sen deha falan mı sanıyorsun kendini? En azından şu telefonu kapa” dediğimde “Abi yeminle normalde hiç telefonum çalmaz” dedi. Telefonu kapatıp kenara koydu. Telefonu yeniden çaldı. Şoför çekinerek bana baktı. “Aç artık. Nasılsa olan oldu” dedim. Açtı. Işıklara geldik. Işık direğinin dibinde bir motosiklet duruyor. Sürücü arkasına iyice yanaştı ve kornaya bastı. Kornaya basılınca irkilen motorcu “Yeşil yandı” diye düşündü ve kendini dört yolun ortasına attı. Işıkları bekledik. Tam bize yeşil yandığında bir yolcu geldi. Onu da aldık ve bir sonraki kırmızıya yakalandık. Şoför defalarca deha düzeyinde yetenek gösterdi. İnecek olanların indikten sonra nereye gideceklerini tarif etti. Para alıp üstünü verdi. Yol kenarında yolcu olup olmadığını kontrol etti.

Falan filan…

Niye anlattım?

Araç kullanırken okey oynayan sürücüye önceki gün trafik eğitimi verilmiş.

Trafik eğitimini geç abi. Sen bana “okeysiz nasıl biterim” onu öğret.

Üretmeden büyümek mümkün mü

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Akgün Altuğ Sakarya Life dergisine yaptığı açıklamada Sakarya’nın geleceğinin üretimde olduğunu söyledi. Altuğ açıklamasında tarımdan sanayiye kadar Sakarya’nın geleceğinin üretimde olduğunu dile getirdi.

Üniversitedeyken Yahudi bir arkadaşım vardı. Ticaret erbabı bir akrabalarını ziyaret ettik.

Yahudiler genel olarak ticaretten iyi anlar. Dedim ki “Bize bir küçük sır ver bari. Biz hayatımıza nasıl yön çizelim?”

“Bak delikanlı! Eğer ‘geçineceğim’ diyorsan yap da sat. Eğer ‘zengin olacağım’ diyorsan al da sat!”

Üretim çok önemli ama hayatın sırrı aslında pazarlamada. Ne kadar üretirseniz üretin pazarlaması sizde olmadığı şeyin kaymağını başkası yer.

Şimdi Türkiye fındık üretimi konusunda dünyada tartışmasız bir numarayız. Ama fındıktan para kazanan ülkeler sıralamasında kaçıncı sıradayız?

Bu açıdan da bakmak lazım diye düşünüyorum.

Suç var cezası yok

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’ni oluşturdu. Ancak ilçe belediyeleri henüz bu konuda bir girişimde bulunmadı.

Kent konseyleri bir işe yarar mı? Olmasa da olur mu? Olmasa ne kaybederiz?

Türünde bir sürü soru üretebilirsiniz. Ama sizin üstünüzde bulunan ve sizi de bağlayan Anayasa diyor ki “Kent konseyi kuracaksın.”

Sen hala kalkmış “Olsa ne olur olmasa ne olur” diye değerlendirmede bulunuyorsun.

Suç olur cezası olmazsa böyle olur.

Yerel seçim olalı zaten bir yıla yakın zaman oldu. Bir sonraki yerel seçime 4 yıl gibi bir zaman kaldı. Zaten bunun son altı ayı seçim süreci.

Hani Temel uçaktan atlamış. Uyarı gelmiş “Son

200 metre

paraşütü açın!” Temel, “Daha çok var” diye düşünmüş. “Son

150 metre

paraşütünüzü açın!” Temel, “Daha çok var” diye düşünmeye devam etmiş. En sonunda “Son

20 metre

. Yere çakılmamak için paraşütünüzü açın. En azından yaralı kurtulursunuz” anonsu geldiğinde Temel, “Zaten geldik.

20 metre

için paraşüt açmaya değmez” diye cevap vermiş.

Sizinki de o hesap.

Herkes haklı

Toplu taşımada bedava kartı olanların durumu her defasında tartışma konusu oluyor. Biz de bu durumu zaman zaman dile getiriyoruz.

Bedava kartı olanlar, “Biz bu devlete bu kadar hizmette bulunduk. Bu bizim hakkımız” diyor. İşe giderken yoğunluk yaşayan vatandaşlar, “Yer bulmakta zorlanıyoruz. Yer verip işe gitsek ayakta kalıyoruz. Yer vermezsek vicdanen sorumlu hissediyoruz” diyor. Araç sahipleri de, “Bu ailelerin tek ihtiyacı taşıma mı? Madem onlara hizmet verilmek isteniyor, su, elektrik ve doğalgaz faturaları da alınmasın. Kart sahiplerine yapılacak tek iyilik toplu taşıma mı” diyor.

Tam Nasrettin Hocalık iş.

Sen de haklısın…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Münir Ali Kara - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Burcu parmaksíz - Burcu canım abimin yazı gùzel. Olmuş

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 08 Şubat 08:49


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler