Otizmi daha yakından tanımak

Otizm Nedir?

Otizmi daha yakından tanıyalım. Otizm yaşamın ilk üç yılı içinde ortaya çıkan ve yaşam boyu devam eden, diğer insanlarla iletişim kurmayı engelleyen ve zorlaştıran bir beyin bozukluğudur. Daha detaylıca değinirsek otizmi; sosyal etkileşim problemleri, görece kısıtlı ilgi alanları ve devamlı tekrarlayan davranışlarla ortaya çıkan ve ömür boyunca devam eden karmaşık bir gelişim bozukluğu olarak açıklayabiliriz. Otizmde beynin farklı bölgeleri birlikte çalışamaz. Otizmlilerin çoğu diğerleriyle iletişim kurmakta daima zorluk yaşarlar. Otizmin neden olduğu şimdilik tam olarak açıklanamamıştır lakin tek bir sebebi yoktur. Birden çok sebebi olduğu düşünülmektedir. Otizmli bireylerde beyin hücreleri farklı çalıştığından dolayı hücreler arasında mesaj taşıyan kimyasal ileticilerde eksiklik ya da fazlalık olduğu düşünülmektedir. Bazı genetik hastalıkların da otizme neden olduğu araştırılmaktadır.

Erken Dönemlerde Otizmin Belirtileri Nelerdir?

Gibi belirtiler otizmin başlıca belirtilerindendir.

Otizmle Mücadele ve Destek

Anne ve babalar için zor bir durum olan otizmin kabullenilmesi güç olsa da erken teşhis ve tedavi ile son derece olumlu gelişmeler elde edilmektedir. Otizmi bir hastalık değil bir rahatsızlık olarak tanımlamak daha doğru olacaktır. Rahatsızlığı kabullenme sürecinde ve otizmle ilgili tedavide psikolojik ve sosyal destek faktörü önemlidir. Uzmanlardan alınan destek yanında sorunla başa çıkmanın yollarını gösteren psikolojik destek, hem anne ve babaların hem de otizmli çocukların bulundukları duruma uyum sağlamalarını son derece kolaylaştırmaktadır. Uzmanlardan alınan yardımlar bu yüzden son derece önemlidir. Günümüzde en pozitif terapi şekli ‘’Davranışsal eğitim ve Yönetimdir’’. Amaç, uzman eşliğinde, otizmli çocuğun iletişim becerilerini geliştirmek kendisine yardım etmesini sağlamak ve sosyal becerilerini arttırmaktır.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mert Pırıldar - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler