Mor Soğan Marmelatı

Merhabalar, bugün size buzdolabında uzun zaman saklayabileceğiniz, karamelize soğana fark atarak tahtına oturacak, birçok çeşit yanında kullanabileceğiniz bir tarif yazdım. Harika ötesi bir lezzet mutlaka denemelisiniz. Şarküteri tabakları, burgerler, ızgara yanı için bulunmaz bir eşlikçi.

Malzemeler:

3 adet büyük boy mor soğan

4 çorba kaşığı zeytinyağı

1 tatlı kaşığı nar ekşisi

2 çorba kaşığı sirke

2 çorba kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı silme karabiber

İsteğe bağlı Acı pul biber

Yapılışı:

Soğanlar piyazlık doğranır ve zeytinyağında bir miktar sotelendikten sonra diğer tüm malzemeler eklenir. Soğanlar hacmini kaybedip eriyene kadar ara ara karıştırılarak kısık ateşte pişirilir. Afiyet olsun.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Safiye Kazıcıoğlu - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler