Play-Off virajı

TFF 2.Lig’de ikinci yarıda 3 deplasman maçında da puan kaybeden Sakaryaspor, zirveyle aradaki farkı kapatamadı ve artık tüm hesaplarını play-off’a göre yapıyor.

Ankara Demirspor deplasmanında alınan 1 puanın ardından Şaban Yıldırım hedef tahtasına konuldu. Maçın sonunda Şaban Yıldırım’a yapılan istifa çağrısı şuanki şartlarda çok anlamsız.

Sakaryaspor’da yıllardır aynı senaryo yaşanıyor. Takımda kötü bir durum varsa ilk bilet hocaya kesilmeye çalışılıyor. Sakaryaspor neye göre başarısız önce bunu iyi analiz etmek gerekiyor.

Sezon başında hedef şampiyonluktu ve şu an ligi birinci bitirmek mucize. Bu açıdan bakarsak başarısız sezon geçiriyoruz.

Ancak kaptan Oğuz Çalışkan bir maç sonunda yaptığı açıklamada “Biz lige sekizinci haftadan sonra başladık. Dolayısıyla ilk hedefimiz play-off” açıklaması yapmıştı. O yüzden hedefi play-off olarak görüyorsak Sakaryaspor’a başarısız demek yanlış olur.

Sakaryaspor play-off yolunda bir haftada üç önemli maça çıkacak. Yarın Kırşehir Belediyespor, çarşama Sivas Belediyespor deplasmanı ardından Pazar günü ise Bandırmaspor’la kendi samızda karşı karşıya geleceğiz.

Kırşehir ve Bandırma bu ligde zirve yarışındaki rakiplerimiz. 3 maçı da kayıspız atlatırsak play-off’u ragarnti altına alırız. Ancak olası puan kayıpları Sakaryaspor’u play-off hedefinden de uzaklaştıracaktır.

Kadroda değişim şart

Sakaryaspor haftalardır iyi futbol oynamıyor. Son maçlarda Oğuz Çalışkan’ın performansından başka kimseyi konuşmuyoruz. Artık Şaban Yıldırım’ın da kadroda radikal kararlar alarak hem oyuncu tercihi hem de oyun sistemi konusunda ciddi değişiklikler yapması şart. Doğruyu denemeden bulamayız.

İyi futbol olursa

taraftar gelir

Bu sezon şehirden 10 Milyonluk destek gören Sakaryaspor hala maddi sorun yaşıyor. Yönetim forma reklamı alamamanın sıkıntısını yaşarken yaklaşan futbolcu ödemeleri için kara kara düşünüyor. Şuanki ortamda kulübe sıcak para getirecek tek unsur taraftarın maçlara gelmesi. Başkan Cumhur Genç, sosyal medya hesabından “Sakaryaspor taraftarı vefalıdır. Bize küsebilirsiniz, yönetimlere küsebilirsiniz, takıma, hocaya küsebilirsiniz ama bu armaya küslük olmaz” çağrısı yaptı.

Günümüz futbolunda taraftarın maçlara gelmesi tamamen saha sonuçlarına endeksli. Sakaryaspor, göze hoşa gelen futbol oynamadığı için tribüne taraftar çekemiyor. Son iki sezonda iki kez finalde şampiyonluk kaçırarak tramva yaşayan yeşil-siyah sevdalılarının bu ortamda maçlara gelmemesini kimse eleştiremez. Tribünü taraftarı çekecek kişiler futbolculardır. İyi oynayın taraftar üzerine düşeni yapar…

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Rıdvan Kara - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler