REZALET

Ne desem nerden başlasam ne anlatsam ne yazsam soracakta söyleyecekte o kadar çok şey var ki ama bu yazacağımız yazı oynanan oyunla ilgili değil oynanmayanla ilgili anlayacağınız tek kelimeyle rezalet.

Beraberliğe şükretmeye gelen Uşakspor şehrimizden ıslamasını yiyerek kabak tatlısı ile cila yaparak en önemlisi 3 puan alarak ayrılıyordu.

Gelelim 90 dakika'ya..

Hacettepe ile oynadığımız karşılaşmanın (dakika 30'da çıkan Serkan Odabaşoğlu hariç)

ilk 11'i ile sahada yer aldık.Yani Ahmet hoca kazanan kadroyu bozmuyordu.Bana sorarsanız bende size istikrar önemli derim ancak rakibe göre pozisyon almakta gerekiyor tabi.

Oyundan bahsedemicem ama hayıflanmadan da geçemeyeceğim.

Hayıflanıyorum çünkü koskoca(!) Sakaryaspor 43.dakika da ilk şutunu çekiyor bizde bu durumu izliyoruz.

Varın gerisini siz düşünün...

İlk yarı Sakaryaspor ile ilgili bu kadar anekdot verebiliyorum.

Uşakspor'un ise 25.dakika da bizimkinden daha etkili ama futbol literatüründe etkisiz bir atağı ile devre bitirdik.

İki etkisiz takımın kısır mücadelesinde 2.ligin dahi futbol kalitesinin altında bir müsabaka oldu kısacası.

2.yarı başladı ilk yarıda olduğu gibi ilk 8-10 dakika Sakaryaspor baskı kurar gibi oldu ama sadece bu aşamada kaldı baskı oluşamadı. Geçen seneden hatırlarsınız Engin Korukır hoca hep aynı isimleri oyuna alırdı.Ahmet hocada halefine özenmiş olacak ki oyunun gidişatına bakmadan nasıl Sakaryaspor'a geldiğini bir türlü anlamadığım Günay Şakar'ı geçen haftalarda olduğu gibi oyuna dahil etti.

62.dakikada ise haftalardır dillendirilen bir varyasyon gerçekleşti.Dilaver çıktı ve sağ bek Ferit açığa geçip Alper'de sağ bekte görev aldı.Saç baş yolduran Dilaver'in vasat performansını bir nebze unutturan ama fark yaratamayan bir performans ortaya koymuş oldu Alper-Ferit işbirliği.

Maç kısır bir orta saha mücadelesine döndüğünde dakikalar 77'yi gösterirken gazetemiz spor müdürü Sn. Erdem Yıldırım yanımda aramızda maçı değerlendiriyoruz o anda kendisine "abi bu maç böyle devam ederse 80.dakika da gol yeriz."dememe kalmadı sanki ayarlamışım gibi evlere şenlik bir gol ile geri düştük.

Üstüne birkaç dakika içinde kaleci Oğuz'un amatörce hatası ile zeminin kötülüğü birleşince farkta ikiye çıkmış oldu.

Taraftar tepkisi homurdanmadan ıslıklanmaya daha sonra ise ağır hakaretler ve besteler ile takımın iyiden iyiye oyundan düşmesine kadar işi götürdü.

4 haftayı da boş geçmeden sarı kartta istikrar gösteren Burak Bekaroğlu haftaya yok derken kendini sorumsuzca oyundan attırdı ve takımı da eksik bıraktı.

Burak döndüğü maç sarı kart sınırından devam etmiş olacak.

Geçtigimiz hafta kaptan çıkarılan bir oyuncu bu kadar sorumsuzca davranıyorsa kulübün bu duruma bir yaptırımı olması gerekir.

Savaş Tağa bu takımda nasıl forma giyiyor da Serkan Odabaşoğlu ile Oğuz Kocabal kulübede oturuyor ve bir dakika bile süre almıyor bu durumu benim aklım da aynı onların süre alamaması gibi almıyor ya hadi buna teknik heyet tercihi diyelim ama bu ısrar saç beyazlatır hocam.

Futbol da koşu mesefasi önemlidir,mücadele önemlidir ama en çok yetenek ve pozisyon bilgisi önemlidir.

Sahadaki 11'in bir tanesi bile pozisyon bilgisini ortaya koyamazsa ve uygulayamazsa Uşak'tan iki tane yersin belki ama Samsun'dan Sancaktepe'den bu oyunla kaç yersin veya kaç yemeyeyim diye dua edersin onu Allah bilir.

Ben şunu gördüm ve şunu bilirim ki futbolda işini Allah'a bırakırsan üstüne üstlük sen birşey yapmadan bunu yaparsan islamın tüm şartlarını da yerine getirsen varacağın sonuç alt lig elinde kalan ise koca şehrin ahı olur.

Ya hep birlikte bu gemiyi limana yanaştıracaz ya da bu gemi ile Ankara'ya varmaya çalışacaz.

Şimdi soruyorum gemi ile Ankara'ya gidebilir miyiz?

Hayır.

O zaman bu oyunla şampiyonluğu geçtim play off görür müyüz?

Hayır.

Ligde kalır mıyız?

Bunun cevabı hepimizin elinde..

Son olarak sevgili (!) futbolcu kardeşlerim;

Siz formanın hakkını verin biz size gereken desteği veririz bu rezaleti elbirliği ile temizleriz.Aksi halde haleflerinize sorun bakalım gişelerden ötesi var mı bu şehrin.

Ayağa kalkın beyler ayağa burası Sakaryaspor.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Kaan Çetin - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler