ÇARESİZ AİLE YARDIM BEKLİYOR

Karapürçek Yazılıgürgen Mahallesinde ikamet eden Beyaz ailesi, beş ay önce dünyaya gelen çocuklarını kucaklarına alamadılar.

İSTANBUL'A SEVK EDİLDİ

Karapürçek Yazılıgürgen Mahallesinde ikamet eden Bayram Beyaz isimli şahsın beş ay önce dünyaya gelen çocuğunu daha kucağına alamadı. Dünya’ya kalp rahatsızlığı ve down sendromu rahatsızlığıyla gelen küçük Yusuf Emir’in ailesi, bebeklerinin dünyaya gelme sevincini yaşayamadı. Tedavi ettirmek üzere Kadın Doğum Hastanesine götürülen Yusuf Emir, burada yapılan tetkikler ve muayeneden sonra İstanbul Ümraniye Hastanesi'ne sevk edildi.

KALBİNDEN AMELİYAT

Babası Bayram Beyaz tarafından gece Ümraniye Hastanesi'ne götürülen Yusuf Emir, burada yapılan muayenenin ardından kalbinden ameliyat olması yönünde karar alındı. Yapılan operasyon sonrası nefes problemi de ortala çıkan Yusuf Emir, ardından acilen İstanbul Maltepe Mehmet Toprak Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Küçük Yusuf Emir, o günden beri bu hastanede yoğun bakım ünitesine bağlı olarak yaşam savaşı veriyor.

İŞSİZLİK MAAŞI

İki çocuk babası Bayram Beyaz’ın peşini şanssızlık bırakmadı. İşsiz kalan Bayram Beyaz, aldığı bin 200 liralık işsizlik maaşı ile hem çocuğunun tedavisini, hem de ailesinin geçimini sağlamaya çalışıyor. Beş aydır çocuğunu kucağına alamadığını belirten Baba Beyaz, “İstanbul’da tedavisi süren çocuğumun sağlık masraflarını karşılayamaz duruma geldim. Eşten dosttan aldığım borç para ile tedavi masraflarını karşılıyorum” dedi.

YAKIN HASTANEYE

Aldığı işsizlik maaşını borçları yatırdığını belirten Baba Beyaz, “Her geçen gün masraflar arttı. Gidip gelmekte zorlanıyorum. Nefes problemi nedeniyle boğazına cihaz taktılar. Dün arayarak özel mama istediler. Haliyle günlük yemiyelere gitmeye başladım. Çocuğumun yakın hastanelere sevk edilmesini istiyorum. Sağlık Müdürlüğüne başvurdum. Ama bir şey yapamadılar. Çocuğumun en azından yakın bir hastaneye gelirse, İstanbul'a git-gel masrafım olmaz” diyerek uzatılacak bir yardım eli bekliyor.

Sakarya Yenihaber

09 Ağu 2019 - 10:50 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.