Yenikent Devlet Hastanesi için karar!

İl Sağlık Müdürlüğü’nün doluluk oranı yüzde 60’ı geçmeyen Yenikent Devlet Hastanesi’ni SAÜEAH’a bağlamak için hazırladığı proje bakanlık tarafından kabul edilmedi. Yenikent, devlet hastanesi olarak kullanılmaya devam edilecek.

Yenikent Devlet Hastanesi için karar!
Haber albümü için resme tıklayın

İl Sağlık Müdürlüğü’nün Yenikent Devlet Hastanesi’ni SAÜEAH’a bağlamak için hazırladığı proje bakanlık tarafından kabul edilmedi. Müdürlük, Yenikent Hastanesi’nin doluluk oranının yüzde 60’ı geçmemesi nedeniyle daha işlevsel kullanılmasını sağlamak için bir proje hazırlamış ve bakanlığa göndermişti.

HASTA TRANSFERİ

Müdürlük raporunda, üçüncü basamak olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden ikinci basamak olan Yenikent Devlet Hastanesi’ne hasta transferi yapılamadığı ve bunun sıkıntısının hastalar tarafından yaşandığını vurguladı. Yoğun bakım yatağı sıkıntısının da devir yoluyla çözülebileceği belirtildi.

BİN YATAKLI HASTANE

Ancak bakanlık konuyla ilgili yaptığı araştırma sonucunda Yenikent’in devlet hastanesi olarak devam etmesine ve müdürlüğün hasta sayısını arttırmak için önlem almasına karar verdi. Proje ihalesi yapılan bin yataklı şehir hastanesinin tamamlanmasının ardından hastanelerin son durumuyla ilgili karar verilecek.

Sakarya Yenihaber

19 Eki 2019 - 10:55 - Sağlık


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.