Sakaryaspor

Yeşil-Siyahlı temsilcimiz geçtiğimiz pazar günü lig ikincisi Samsunspor ile yaptığı maç ile ilk yarıyı lider tamamladı. Ligin ilk yarısını, 39 puan ile zirvede tamamlayan temsilcimiz geçtiğimiz sezon ile karşılaştırıldığında çok başarılı bir performans gösterdiği görülüyor.

İlk yarının son maçında yaklaşık 28 bin cıvarında seyirci vardı. Sakaryaspor liderliğini devam ettirdiği sürece içerideki maçlarda buna yakın bir seyirciye ulaşması muhtemel. 28 bin seyirci sayısı, 4 büyükler olarak bilinen takımlarımızdan sonra süper ligteki en yüksek ortalama. (Galatasaray; 35.250, Fenerbahçe; 34.682, Beşiktaş; 31.422, Trabzonspor; 29.197)

Yukarıda paylaştıklarım takım adına çok güzel veriler. Ama bunlar başarının süreklileştirilmesi için yeterli değil. Klüp hala dış desteklerle yoluna devam etmeye çalışıyor. İcraatları eleştirilebilir ama Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’nun bu süreçte Sakarya Spor’a destekleri inkar edilemez. Son 3 yılda takım belli bir seviyeye geldiyse bu Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri ile mümkün oldu. Son dönemde özellikle de Ali İhsan Yavuz, futbolcu transferinden, sponsor bulunmasına kadar kendisinden yardım istendiği her alanda yardımcı olmaya çalışıyor. Sakaryaspor için Zeki Toçoğlu ve Ali İhsan Yavuz olması bir şans. Ama kalıcı başarıları iki kişinin desteği ile sürdürmek mümkün değil.

İlk yarının son maçındaki rakibi olan Samsunspor’da, Sakaryaspor gibi şehir takımı. Son maça ilişkin medyaya yansıyan görünlerde görmüşsünüzdür. Samsunspor’un, Tanju, Celil gibi eski futbolcuları, şehirin hemen tüm yöneticileri takımlarına detsek vermek için maça gelmişlerdi. Bu yarışta Samsun şehri Samsunspor’u şampiyonluğuna daha inanmış ve kenetlenmiş gördüm. Aynı inancı ve ilgiyi Sakarya’da göremedim. Zaten Sakaryaspor yönetimi de son maça formaların önüne “Tatangalar” yazısı ile çıkarak bu ilgizliğe dikkat çekmek istedi.

Sakaryaspor yönetimi, şehirin takıma olan ilgisizliğine dikkat çekmeyi başarmış olabilir ama ben açıklamalarına anlam veremedim.

Yönetim kurulu başkan vekili, Tatangalar yazısı göğsümüzde yazarken şehirde hiçbir destek görmediğimiz bugünlerde yanımızda olan taraftarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” mihvalinde bir açıklama yapmış.

Sakaryaspor Yönetiminin bu tür sitem ve ağlanmalarını yadırgıyorum. Neden mi?.

Yadırgamamın birkaç nedeni var ama öncelikli nedeni; mevcut yönetim kayyum değil yani yönetime atama ile değil gönüllü talip oldu. Üstelik yönetimin önemli bir kısmı daha önceki dönemde görev almış kişilerden oluşuyor. Yani mevcut yönetim, klübün durumunu ve sorunlarını biliyordu. Mevcut durumu ve sorunları bilerek ve isteyerek talip olan bir ekibin sorunların çözümü için şikayet etmesi ve ağlanması yakışık almaz. Sorunların çözümünde umutlarını şehirden birilerinin desteklerine bağladılarsa vay halimize. Başkanvelinin açıklamasına göre Samsunspor maçına 35 bin cıvarında taraflar gelmiş, şehir daha ne yapsın?

Yönetim artık bu tür açıklamalar yapmamalı.

Başarı kar gibidir herşeyin üstünü örter derler. Ligdeki ara başarı (ara dönemde lider olmak) önemli, fakat daha da önemli olan lig sonunda takımın bir üst lige çıkması. İsmail Gürses yönetimi takımı bir üst lige çıkaramadığı için başarısız kabul edildi ve ayrılmak zorunda kaldı. Bu yönetimde bunu başaramazsa biraz zor yerinde kalır.

Yönetim, şikayet edeceğine hazır takım başarılı iken kalıcı gelirler için projeler geliştirmeli. Dünyada bu işi başarı ile yapan bir çok klüp var. Onlar incelenebilir. Şimdi ise tam zamanı.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Reha Aydın - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Alphan İnan - Sakaryaspor,her zaman,Sakaryanın,gururu olmaya, devam edecektir,kaçıncı ligde olursa olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 22 Aralık 12:00


Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler