AKP Milletvekili'nin pembe gözlüğü

AKP Sakarya Milletvekili Hasan Ali Çelik, Erenler Danışma Kurulu'nda,

galiba, gezdikleri Yeni Otobüs Terminali'ni de 'Muhteşem bir yer!' gibi vurgulayarak, 'Bu ile ne yapıldı diyenlere uzağı gösteren gözlük vermek gerekiyor!' göndermesi yapmış.

Alındım. Çünkü, AKP'nin ve Hasan Ali Çelik'in, Sakarya halkından aldığı oyun karşılığını hizmet olarak verdiğini düşünmeyenlerin başında gelirim.

Ben de şimdi Hasan Ali Çelik'e, 'Yaptık, ettik, yapacağız!' dediklerine pek inanmadığım için, 'O pembe gözlüğünüzü artık çıkarın!' derim.

O yere göğe koymadığı Terminal'in yeri ülke ve Sakarya için tarihi bir yanlıştır. Bitsin, görürüz. Orada hayata geçmesini ısrarla kovaladıkları, Kentsel Dönüşüm de, duracağı yeri bilmez, toprağı değil, rantı kollarsa AKOVA biter.

AKP'ye, belki rant öncelikli işlerden doğru işlere dönülmeyi sağlarız diye, yanlışları sürekli hatırlatırım; empatik karşılanmaz.

Örneğin; Çelik'in hala Karasu'ya vereceği bir cevap var mı? Belediyesi yüzlerce trilyon borçlu. Kumsalı uyduruk bir Tersane'ye ve bitmek bilmeyen bir Liman'a kurban edilmiş; deniz Karasu'yu her gün biraz daha yutuyor.

Karasu'nun geleceğini yok edecek bir yerde, inadına OSB'nin kim peşinde?

Adapazarı'nın borcu 700 trilyona yakın. Demek harcanan 1 katrilyondan fazla. Hadi gösterin katrilyonluk iş? Şehre 3. Kapı mı? Tıp Fakültesi mi?

GİMA Alt Geçidi fiyaskosu mu? Bulvar'daki ve 40-50 mt. içeride, yan sokaklardaki hasarlı yüz karası binalar mı? Bunlar çözülmüyor. Şehrin borcunu 2 yılda katrilyona çıkaracak HİDRO işler yapılıyor. Haaa!!!

O işleri bile yaptık demeyin. Kimse babasının parası ile yapmıyor. Seçilen, borcu yapan çekip gidiyor. O işlerin katrilyonluk borcunu bu şehir ödeyecek!

Valilik, AFA Ve FOLKART

Bütün Valilerimiz bilirler, koskoca Sakarya'da, yıllardır Folklor Araştırma ve Yaşatma Derneği-FOLKARD'ın her yaz düzenlediği Uluslararası Halk Oyunları Festivali'nin bir benzerini bile düzenleyebilen başka oluşum yoktur.

Ve, O FOLKARD Sayın Valilerimiz'in özel talebi ile kurulmuştur. Ama, tamamen Halk Oyunları sevdalısı bir avuç insanın GÖNÜL işidir. O Gönül İnsanları, Resmi her talepte Folklor etkinliği yapmaya da koşarak katılırlar.

Valilik ve İl Genel Meclisi, dünyanın kültür etkinliklerinde en büyük ödüllere layık görülen, yüzde yüz bu ülke insanlarının olan Halk Oyunları'na her zaman katkıda da bulunur.

FOLKARD'ın tüm çalışmalarını yaptığı, Gençlik Spor İl Müdürlüğü'ne ait, Serdivan (Olimpiyat) Gençlik Merkezim Tesisleri'nin tahsisi büyük bir katkıdır. Gençlik İl Spor Müdürlüğü'ne minnet de duyarım. Ancakkk!!!

Sayın Valimiz de bilir ki, mükemmel fırsatlar sunabilecek AFA-Abasıyanık Kültür Merkezi şehir içinde. Genç yaşlı, gece gündüz yürüyerek çalışmalara gidebilir. Ama, AFA'nın işleyişinde birileri BİREYSEL yanlış içinde!

Kültür Müdürlüğü yanlış yönleniyor! AFA, kişisel kültür anlayışı için yapılmadı! Kapıları FOLKARD'a, Musiki Derneği'ne, Milli Eğitim okullarına ardına kadar açılmalı. O idari odalar, atölyeler hala bomboş! AFA niye sessiz?

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Silinmiş Makale - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler