Semt sahaları

Kocaeli’ye bağlı Adapazarı herkesin birbirini tanıdığı yer olarak tanınırdı. İl olma mücadeleleri verilerek 1954’te il olundu ve ilk valimiz de Nazım Ünerdi zamanla büyüye büyüye bu şekle gelindi, sayısal olarak da çoğalmalar oluca inanlar da birbirini tanımaz hale geldi, bu durumlara rağmen Adapazarı’lılara olarak şehri sevenler olarak birlik beraberlik içerisinde yaşamlarımızı sürdürüyoruz.

Güzel Adapazarı’m her türlü etkinlikleriyle birbirini seven aileler olarak dostluklarını sürdürüyorlar, değişik branşlarda faaliyetler şehrin güzelliğine de etki ediyor, spor, sinema, balolar, düğünler, aile toplantıları, musiki faaliyetleri ve daha niceleri.

Şimdi sizlere çocukluğumuzdan gönül verdiğimiz futbolun Adapazarı’nda nerelerde oynandığını, nerelerden sporcular yetiştiğini bildiklerim kadarıyla anlatmaya çalışacağım futbol şehrin en sevilen dallarındandı.

Armutluk şimdiki Kız Enstitüsünün olduğu yeri esnaf ailelerin arsalarından olan bir yerdi, ismi gibi büyük armut ağaçları vardı. Büyük alanda o yılların ünlü sporcuların Marakanasıydı adeta, gün boyunca burada iddialı maçlar oynanırdı, akşam üstü ünlü sporcuların oynama saatleriydi. Çok iddialı güzel maçlar seyrederdik.

İstasyonun karşısında ufak kömür saha ama futbol maçlarının iddialı oluşu buraya çok seyirci toplardı. Bitişiğinde şimdi Büyük Şehir Belediyesinin otoparkı olan yer ağaçlık altı burada da ellerimizlen kavrayacağımız çınar ağaçları arasında iddialı maçlar oynardık. Anlatımı tarihler 1956-58 yıllarıdır.

Tabiki harmanlık Adapazarı’lı gençlerin en çok futbol oynadıkları yer olarak hafızalardadır. O zamanın gençleri orayı unutamazlar, keza demiryollarına ait askeriyenin de karşısında itfaiyenin olduğu yerler Demirspor sahasında da futbol oynadık. Sakarya gençlikle antraman ve maçlar yaptık

Demirspor’un bir de lojmanları üstünde antrenman sahası vardı, burada da maçlar oynanırdı. Gelelim erenler çayırlarına ve Serdivan çayırlarına bu semtlerde de takımlar pırıl pırıl çimde antrenman yaparlar, maç oynarlardı. Kuzeyde de Karasu yolu üzeri kireç fabrikası civarında da yer alan yeşil alanlar olup takımlara buralara antrenmanlara giderlerdi.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Mustafa Erkaya - Mesaj Gönder

#

göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler