ADAPAZARI İLÇE KONGRESİ'NDE ÖZKOÇ'UN İSTEDİĞİ OLDU

CHP Adapazarı İlçe Kongresi’nde üç aday yarıştı. Kongreyi Milletvekili Engin Özkoç ve İl Örgütü’nün destek verdiği İlker Yılmaz, rakibi Serhat Erişir’den sadece 2 oy fazla alarak kazandı

ÜÇ ADAY YARIŞTI

CHP Adapazarı İlçe Kongresi, büyük heyecana sahne oldu. Hilmi Kayın Düğün Salonu’nda yapılan İlker Yılmaz, Serhat Erişir ve Dursun Yedekçi’nin başkanlık için yarıştığı kongreye CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, CHP Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Ayça Taşkent ve STK temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda partili katıldı.

ÖZKOÇ’U ELEŞTİRDİ

Kongrenin divan başkanlığı görevini Grup Başkanvekili Levent Gök yaptı. Kongrede konuşan Kadın Kolları Üyesi Fatma Kurtuluş, Milletvekili Engin Özkoç’u eleştirerek, “İl Kadın Kolları olarak yaptığımız birçok çalışmada vekilimizden destek göremedik” dedi. Özkoç, ise Kurtuluş’un söylediklerine sert sözlerle cevap verdi.

2 OY FARKLA KAZANDI

Konuşmaların ardından gerçekleştirilen seçimde Milletvekili Engin Özkoç ve İl Örgütü’nün desteklediği İlker Yılmaz ile en büyük rakibi Serhat Erişir arasında büyük çekişme yaşandı. Yılmaz 156 oy alırken, Serhat Erişir 154 oy aldı. Dursun Yedekçi ise 41 oyda kaldı. 1 Kasım seçimlerinde milletvekili adayı da olan Yılmaz, 2 oy farkla Adapazarı İlçe Örgütü’nün yeni başkanı oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Kongresi’nde il yönetiminin desteklediği İlker Yılmaz başkanlığa seçildi. Hilmi Kayın İş Merkezi’nde bulunan Hilmi Kayın Düğün Saloru gerçekleştirilen kongreye CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, CHP Milletvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Ayça Taşkent, Kadın Kolları İl Başkanı Füsun Çetin, Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Çelik-İş Sendikası Başkanı Rıfat Kurt, Muhtarlar Birliği Başkanı Erdal Erdem, Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Yavuz, delegeler ve çok sayıda partili katıldı. Kongre’nin Divan Başkanlığı görevini ise CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök yaptı.

TABLO

Divan Başkanı Gök, CHP kongrelerinde yarış olabileceğini fakat kimsenin kimseye rakip olmadığını belirterek, “Cumhuriyet Halk Partisi kongrelerinde her zaman yarış olur ancak kimse birbirine rakip değildir, kongrenin sonunda tek kazanan parti olacaktır. 7 Haziran seçimlerinden sonra tüm toplumun beklentisi bir koalisyonun ortaya çıkartılması ve CHP'nin iddialarının sergilenmesi yönünde her ne kadar tecelli etmişse de özelikleMHP'nin anlaşılmaz veAKP'nin ekmeğine yağ süren bir tutumu nedeniyle bugün yaratılan terör ve korku ortamınınalgısıyla 1 Kasım seçimlerinde çok farklı bir tabloylakarşı karşıya geldik" ifadelerini kullandı.

ÖZKOÇ’A ELEŞTİRİ

CHP İl Kadın Kolları Üyesi Fatma Kurtuluş, kongrede yaptığı konuşmada milletvekili Engin Özkoç’a yüklenerek, “Parti içerisinde ve dışarıda yapılan çalışmalarda kadınlar her zaman en önde her zaman en yorucu görevlerde tüm güçleriyle çalışmışlardır. Parti içerisinde başlatılan gençleşme hareketini destekliyor ve bu harekete kadınlarında katılmasını istiyoruz. İl Kadın Kolları olarak yaptığımız birçok çalışmada vekilimizden destek göremedik. Biz kadınlar olarak köy köy, mahalle mahalle, ev ev gezerken maalesef parti içerisindeki hesaplardan dolayı geri planda kaldık ve desteklenmedik. Bilinmelidir ki, kadınlar CHP’yi omuzlayarak ayağa kaldıran etkili bir güçtür” dedi.

VEKİL CEVAP VERDİ

CHP Milletvekili Engin Özkoç ise Kurtuluş’a sert çıkarak, “Bugün burada parti içerisindeki yanlış anlaşılmalar, verilmeyen desteklerin konuşulduğunu gördük, ben Engin Özkoç olarak bu partinin vekili olduğumda beni ‘işte şu vekil’ diye gösterenler, seçim öncesi karşıma çıkarak ‘vekilliğin tehlikede’ diyenler oldu. Unutmamalıyız ki ben tek başıma Engin Özkoç olarak hiçbir şey değilim ancak partimle birlikteyken Engin Özkoç’um. Bu parti içerisinde kadınların yeri çok başkadır, onların verdiği emekler için her birine ayrı ayrı defalarca teşekkür ediyorum” dedi.

GENÇLİĞİN GÜCÜ

Siyasi konuşmaların ardından adaylar kendilerini tanıttı. Kura ile yapılan sıralamada ilk olarak İlker Yılmaz konuştu. Milletvekili adaylığı sürecinde gezilmedik ilçe bırakmadıklarını belirten Yılmaz, “Bu güzel insanlarla CHP’nin daha iyiye gitmesi için çalıştık ve bugün, gençliğimin gücünü, dinamizmini ve yeniliklerini partili büyüklerimin tecrübeleriyle harmanlayarak CHP’nin hak ettiği yerlere gelmesi için çalışacağımdan hiç kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

ŞEFFAFLIK VE KATILIM

İkinci olarak kürsüye çıkan Serhat Erişir, “Gençliğimizin enerjisi ve partiye yıllarca emek veren büyüklerimizin deneyimi ile önümüzdeki tüm anlayışları aşacağız. Yönetim anlayışımız, şeffaflık, katılım, parti içi demokrasi ve ortak akıl olacaktır. Göreve geldikten sonra mahalle temsilcilikleri, çalışma grupları, yerel yönetimleri izleme komiteleri ile yönetimde tüm partililerimizin söz ve karar sahibi olmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

BİRİKİM VE KARİYER

Son olarak kürsüye çıkan Dursun Yedekçi ise, “Bugün yine adayım ve delegelerimizden destek bekliyorum. Hedefimiz başta Adapazarı Belediye Başkanlığı’nı kazanmaktır. Siyasi tecrübem, bilgi birikimim ve kariyerimle bu göreve talibim. Benim ve ekip arkadaşlarımın hedefi CHP’yi Sakarya’da daha ileriye taşımak ve parti üyelerini en az 2 katına çıkarmaktır”ifadelerini kullandı. Siyasi konuşmaların ardından oylamaya geçildi 396 delegenin bulunduğu CHP Adapazarı İlçe Başkanlığı’nı 156 oy alan İlker Yılmaz kazandı. Yılmaz’ı 154 oyla alan Serhat Erişir ve 41 oyla Dursun Yedekçi kazandı.

İŞTE YENİ YÖNETİM

İlker Yılmaz (Başkan), Salim Alkan, Çetin Baykotan, Hamit Demir, Murat Durmuş, Mehmet Ersükmen, Melehat Er, Neslihan Kabil, Başak Karabulut, Barış Keskin, Mustafa Kurtulmuş, Serpil Mert, Erman, Ören, Metin Özçatal, Onur Silinmez, Şeref Tömekçe ve Gözdenur Yıldız.

#

07 Ara 2015 - 10:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.