AYHAN SEFER ÜSTÜN: OYLARI HELAL ETTİRME ZAMANI

AKP Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, danışma meclisinde yaptığı konuşmada bugün Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile bir araya gelerek ilimizdeki yatırımları masaya yatıracaklarını belirtti. Üstün, “Artık oyları helal ettirme zamanı” dedi

AKP İl Teşkilatı 61. Danışma Meclisi toplantısı Serdivan Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Danışma Meclisi’ne AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, Milletvekilleri Mustafa İsen ve Recep Uncuoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, ilçe başkanları, belediye başkanları, meclis üyeleri ve partililer katıldı.

TEŞEKKÜR

Danışma Meclisi toplantısının başında katılımcılara 7 Haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım seçimlerine kadar olan süreçte yapılanlarla ilgili olarak hazırlanan slayt gösterisi izlettirildi. Sunumun ardından kürsüye gelen AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç, 7 Haziran’dan sonra ‘Haydi Bismillah’ diyerek yollara düştüklerini belirterek, 1 Kasım seçimlerinde alınan başarıda emeği geçen herkese teşekkür etti.

OY SAYISI

1 Kasım seçimlerinde Sakarya’nın Marmara Bölgesi’nde birinci olduğuna dikkat çeken Başkan Kılıç, önümüzdeki seçimlerde hedeflerinin 500 bin oy olduğunu yeniledi. Akyazı’nın 7 Haziran 970 ilçeden 83’ünü sırada iken 76’ıncı sıraya çıktığını söyleyen Kılıç, “1 Kasım’da Sakarya’da yaşayan her üç kişiden ikisinin birisinin oyunu biz aldık. Bu bizim beraberliğimizin tezahürüdür” dedi.

ÇEKİŞME

Milletin omuzlarındaki sorumluluğu arttırdığını söyleyen Kılıç, “Bu seçimler aynı zamanda yeni bir başlangıçtır” dedi. Partilerinin bir aile olduğunu dile getiren AKP İl Başkanı Kılıç, “AK Parti ailesindeki herkes gayretlerini sürdürecektir. Bu mücadelede kişisel hesaplara ve senlik benlik çekişmesine asla yer yoktur. Biz samimiyetimizi yaptığımız her faaliyette vatandaşlarımıza hissettirmeliyiz” dedi.

FAALİYET

AKP İl Başkanı Fevzi Kılıç’ın konuşmasının ardından İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir ve İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu faaliyet sunumlarını gerçekleştirdi. Daha sonra İl Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı Erkut Aşoğlu faaliyet sunumu gerçekleştirdi. Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ekrem Duran da yaptığı sunumla 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi.

HASTANE

Danışma Meclisi’nin son konuşmasını AKP Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün yaptı. “Şimdi çalışma zamanı” diyen Üstün, “Artık yeni şeyler söyleme zamanı. Son günlerde bin yataklı hastane tartışmasına şahit oluyoruz. Bu bizim için güzel bir gelişme. Tüm ilçelerimiz hizmette birbirleriyle yarışıyor. Önemli olan bin yataklı hastanenin Sakarya’ya yapılması” dedi.

BAKANLIK

Hastane ile ilgili kararın Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından verileceğine değinen Milletvekili Üstün, “Nüfusa, trafik durumuna göre, arsanın durumuna göre karar verecekler. İşler yolunda yürüyor. Milletvekillerimizin hepsinin ayrı meziyetleri var. Yarın saat 13.00’da Kalkınma Bakanı ile toplantı yapacağız. Kalkınma ve planlama adına Sakarya’da ne varsa onu konuşacağız” şeklinde konuştu.

STAT

2011 yılında o zaman Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanda stat sözü verdiğini dile getiren Üstün, “O zaman ertesi gün stat ne zaman yapılacak diye sormaya başladılar. Sabredin dedik. Balkabağı bile 3 ayda yetişiyor. Hastane konusunda da her şey yolunda yürüyor. Üzerinde çalışıyoruz. Sakarya her şeyi hak ediyor. Artık oyları helal ettirme zamanıdır” dedi.

‘Biraz hassasiyet bekliyoruz’

Sunumların ardından ilçe başkanları adına Akyazı İlçe Başkanı Fevzi Bora bir konuşma yaptı. Bora, “5 dakika sürem var. Slaytım yok ama Akyazı olarak yüzde 78 oyum var” dedi. Alınan başarının ardından beklentilerin fazla olduğuna dikkat çeken Bora, “AK Parti hizmet yolunda o kadar çok güzel işler yaptı ki beklentiler çok fazla. Biz teşkilatlar seçim öncesinde ve seçim sırasında hatırlanan bir birim olmak istemiyoruz” dedi.

HAKETTİK

Bora, “Gerek genel, gerek yerel seçimlerde dava arkadaşlarımıza kazandıkları makam ve mevki yolunda elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi düşünüyorum. AK Parti teşkilatları seçimden seçime teşkilatlar değil. Teşkilatların talepleri hiçbir zaman şahsi olmamıştır. Biraz hassasiyet bekliyoruz. AK Parti’ye 2002’den beri en güçlü desteği veren Akyazılılar’ın hizmet ve ayrıcalığı hak ettiğini düşünüyorum” dedi.

Sapanca suyu Kaynarca’ya

Toplantıda belediye başkanları adına Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel bir konuşma yaptı. 2016’nın sonuna kadar Kaynarca’nın tüm ilçelerinin Sapanca suyuna kavuşacağını belirten Başkan Özel, “1 Kasım’da bu millet meselenin memleket meselesi olduğunu herkese anlatmış oldu. Bize destek veren halkımıza ne kadar teşekkür etsek azdır gerçekten. Biz her şeyi birlikte başardık” dedi.

‘Muhtarları unutmayalım’

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ise danışma toplantısında yaptığı konuşmada, “Bir şeyi elde etmek kadar o başarıyı korumakta önemlidir. Çıtayı daha da yukarıya çekmek için yüksünmeden, gurura ve kibire kapılmadan çalışmalarımıza devam edeceğiz. Millet bize güveniyor ve destek veriyor” dedi. Muhtarlarında seçim zaferlerine katkı sağladığını ifade eden Başkan Toçoğlu, “Muhtarları unutmayalım” diye konuştu.

‘Bu millet ariftir’

AKP Milletvekili Mustafa İsen ise yaptığı konuşmada, “Bismillah deyip yolla çıktık ve Elhamdüllilah deyip yolculuğu bitirdik. Bu millet Ömer Seyfettin’in dediği gibi Arif bir millettir. Bu millet 1 Kasım’da hem bize tek başımıza iktidar şansı tanıdı hem de ülkenin yüzde 95’inin mecliste temsil edilmesini sağladı. Dünyanın toplum mühendislerini toplasaydınız böyle bir sonuç ortaya çıkardı” şeklinde konuştu.

#

30 Kas 2015 - 11:08 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.