Başkan Yazıcı projeleri anlattı

Akyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projeler son şekillerini alıyor. Projelerin başında sosyal ve turizm projeleri yer alıyor.

Yerel seçimlere sayılı günler kala, Akyazı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen projelerde son şekillerini alıyor. Başkan Yaşar Yazıcı yaptığı açıklamada, projelerde kısa zamanda önemli aşamalar kaydedildiğini ifade ederken projeleri arasında eğitim, sağlık ve turizm çalışmaları yer alıyor. Yazıcı, kısa zamanda projelerin peş peşe açılacağını da vurguladı.

YAZ BAŞINDA

Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı projeler hakkında bilgi verirken, “Hazırlanan projelerin oluşumları aşamasında gerekli teknik ve maddi alt yapının sağlanması amacıyla bazı projelerin süreleri uzadı ama çok şükür önümüzdeki tüm engellerimizi aştık ve projelerimizi hayata geçirme noktasında önemli adımlar kaydettik. Şimdi ise projelerimizin bir çoğunun tamamlanma noktasında olduğunun sevinerek duyuyoruz” dedi. Yazıcı yaptığı açıklamada tek tek projeleri sıralayarak, bilgi verdi. 2010 yılında başlayan Ak Çarşı projesinin en kısa zamanda tamamlanacağını belirten Yazıcı, çarşının yaz başında açılacağını söyledi.

TOKİ KONUTLARI

TOKİ ile işbirliği içinde yapılan 384 konuttun yüzde 90 tamamlandığını vurgulayan Yazıcı,

“Allah büyük bir aksilik vermediği sürece Akyazılı vatandaşlarımızın evleri de yılbaşına yetiştirilecek bunun müjdesini de buradan vermiş olalım inşaat çalışmaları hızla sürüyor depreme dayanıklı, doğalgazlı, ferah otoparkları olan çocuk parkları olan bu evler Akyazı’mızın konut sorununu önemli ölçüde çözerek rahatlatacaktır ” dedi.

MARKA DESTEĞİ

Engellilere yönelik projelere de ayrı bir önem verdiklerinin altını çizen Yazıcı, toplumsal alanların engellilere açılması için çalışmaların sürdüğünü, sosyal ve kültürel faaliyetlerle engellileri topluma kazandırdıklarını vurguladı. Yazıcı, okullarda ve kamu binalarında engellilere yönelik düzenlemelerin yapıldığını belirterek, “Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’na sunduğumuz projemizdeokullarda ve kamu binalarında engelli vatandaşlarımızın giriş ve çıkışlarına yönelik değişikliğe gidilmesi ve bu anlamda okullarımıza engelli rampası ve engelli asansörlerinin yapılması ile ilgili fikirlerimizi ve projemizi önlerine koyduk sunduğumuz bu proje Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından onaylandı ve imzalarımızı attık ” dedi

TERMAL TURİZM

Kısa bir süre önce açıklanan Akyazı Belediyesi ve Sakarya Üniversitesi ile birlikte ortaklaşa düzenlediği Akyazı Jeotermal enerji ile kür ve Tedavi merkezine projesi için bilgi veren Başkan Yazıcı “Termal Turizm açısından Dünya’da ilk 7. sırada olan ülkemizde bulunan 1500’in üzerinde termal kaynaklardan biri de ilçemizde yer alması sebebiyle uzun süredir ilçemizde yaptırdığımız ölçümler ve araştırmalar sonucunda Akyazı’nın termo-mineral ve mineralli su potansiyeli açılarından zengin olduğu ortaya çıktı. Bu araştırmaların sonucunda bizde hızla atılımlara başladık Sakarya Üniversitesi ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarının ilk aşamasını kaydettik. Yapacağımız bu proje ile Akyazı’da yılın 12 ayı termal turizm’e hizmet verecek önemli bir bölge haline gelecek” diyerek bilgi verdi. Son olarak ta yapımında büyük bir aşama kaydedilen ve neredeyse tamamlanma noktasına gelen Akşemseddin camii hakkında açıklamalarda bulunan Akyazı Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı “ Bu projeyle Akyazı mimarisi ile en güzel camilerinden birine daha kavuşmuş olacak ” dedi.

#

03 Eki 2013 - 09:23 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.