Gelecek Partisi'nde yeni il başkanı o isim mi oluyor?

Gelecek Partisi'nde Ender Serbes'in istifasıyla boşalan il başkanlığına bu akşam atama yapılması bekleniyor. Kulislerde konuşulan isim ise Ayhan Sefer Üstün'ün kurucu il başkanı olarak düşündüğü bir isim...

Gelecek Partisi'nde yeni il başkanı o isim mi oluyor?
Haber albümü için resme tıklayın

sakaryayenihaber.com - Serkan OK bildiriyor

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun 2019 Aralık ayında kurduğu Gelecek Partisi'nde Sakarya kurucu il başkanlığına 23 Ocak'ta Ender Serbes atanmıştı. İl teşkilatını kuran Ender Serbes, partinin Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün ile sorunlar yaşarken, İl Teşkilatının 1. Olağan Genel Kurulunda Üstün'e yakınlığıyla bilinen Özcan Kam, Ender Serbes'e rakip oldu.

Serbes, kongrede delegeler tarafından il başkanlığına seçildi. Ancak genel merkezle olan sorunların önüne geçilemedi.

Ender Serbes dün akşam basına bir açıklama göndererek il yönetimiyle birlikte hem görevlerinden hem de partiden istifa ettiklerini duyurdu.

Bu gelişmeyle birlikte aslında genel merkezin Sakarya yönetimini görevden almayı planladığı ve Serbes'in bunun üzerine istifa ettiği de konuşuşuyor.

Ender Serbes'in istifasına hazırlıklı olan Genel Merkez dün akşam Sakarya'dan bazı isimleri Ankara'ya çağırdı. Serbes'e rakip olan Özcan Kam ise günü Sakarya'da geçirdi.

Görüşmeler devam ediyor ancak yeni Sakarya İl Başkanının saat 18.00'e kadar belli olması bekleniyor.

ÜSTÜN O'NU İSTEMİŞTİ

Sakarya Yenihaber'in edindiği bilgiye göre il başkanlığına en yakın isim Mehmet Şensoy...

Geyveli olan Şensoy, uzun yıllar Büyük Birlik Partisi'nde (BBP) siyaset yaparken, 2014 yılında da SerdivanBelediye Başkan adayı oldu.

Sakarya teşkilatının kuruluş aşamasında Ayhan Sefer Üstün'ün Sakarya İl Başkanı olarak Mehmet Şensoy'u istediği kulislerde konuşulmuştu.

Sakarya Yenihaber

29 Ara 2020 - 15:46 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

02

Serhat Coşkun - Bu adam kibir abidesi, iki lafı bir araya getiremeyen birisi. Büyük hata yaparlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 29 Aralık 15:46