‘SAKARYA'NIN GELECEĞİ GÜÇLÜ OLACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sel felaketinin yaşandığı Karasu ve Kocaali ilçelerinde yaptığı incelemelerinin ardından Büyükşehir Belediyesini ziyaret ederek, çalışmalar hakkında brifing aldı.

Büyükşehir Belediye binasını ziyaret eden Bakan Kurum, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce tarafından Sakarya ile ilgili gerçekleştirilecek projeler hakkında bilgiler aldı. Ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir, AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, Sakarya Millet Vekili Recep Uncuoğlu, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever ve birçok ilçe belediye başkanı da hazır bulundu.

“SAKARYA ÖNEMLİ”

17-18 Temmuz da yaşanan sel felaketi sebebiyle öncelikle geçmiş olsun dileklerini ileten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Bugün Sakaryamızın 2023 yılına ve geleceğine ilişkin kararlar almak ve sel felaketi sonrası yaşanan yaraları sarmak için bir takım ziyaretler gerçekleştirdik. Sakaryamız doğası ve konumu itibariyle bizim için önemli sayılacak iller arasında yer almaktadır. Biz, ‘Geleceğin Güçlü Şehirleri’ projesi kapsamında Sakaryamızı daha yukarı taşımak için sizlerle bir araya geldik. Bulunduğumuz her İl ve İlçe’de çevreyi ve doğayı koruyabilmek adına projeler gerçekleştirdik. Bu çerçevede Atıksu Artıma tesislerini nüfusun her kesimine ulaşabilmesini sağladık. Halkımızın bir arada olabilmesine olanak sağlayacak ‘Millet Bahçeleri’ inşa ettik” dedi.

“DOĞAYA ZARAR VERMEDİK”

Yapılan projeler hakkında açıklamalarına devam eden Bakan Kurum, “Deprem riski taşıyan bölgelerimizde vatandaşlarımızın binalardan yıkılma tehlikesinden etkilenmemeleri için ‘Kentsel Dönüşüm’ projelerini hayat geçirdik. Kentsel Dönüşüm projelerini yaparken bizler için en fazla öneme sahip olan doğaya da zarar vermedik. Sakaryamızın tarihini ve doğasını her zaman koruyan halkımız için millet bahçesini inşa edeceğiz. Deprem riski taşıyan binalardan vatandaşlarımızı kurtarmak için kentsel dönüşüm projeleri yaptık. Kentsel dönüşüm projeleri yaparken doğaya zarar vermedik. Karasu ve kocaali ilçelerimizle ilgili ilk günden beri yoğun çalışmalar yürütüyoruz. Bugün iki ilçemizde yaşanan felaketi yerinde görerek ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde gidereceğiz. Sakarya’da yapılacak olan Millet Bahçesi projesini ise yılsonuna kadar tamamlayacağız. Sakaryamız’da yüksek olan içme suyu maliyetini inşallah Akçay Barajı’nın tamamlanmasıyla düşüreceğiz. Akçay barajı tamamlandığı zaman su fiyatları 3’te 1 oranında düşecek. Bu barajı da inşallah Haziran 2020 yılında bitireceğiz” ifaelerinde bulundu.

Sakarya Yenihaber

05 Ağu 2019 - 11:11 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.