Sakaryalıların vicdanına seslenmek istiyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilimizde yaşanan 2 patlama felaketiyle ilgili yaptığı açıklamada vatandaşa bu ifadelerle seslendi

sakaryayenihaber.com -

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Sakarya'da 3 Temmuz'da Hendek'teki Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası ve 9 Temmuz'da AdapazarıTaşkısığı'ndaki patlamaları gündemine alan Kılıçdaoğlu, yaşananlar üzerinden iktidara yüklendi.

FABRİKA SAHİBİNİ ARIYOR

Kılıçadaoğlu, "Sakarya’da bir patlama oldu. 11 yılda 5 defa patlamanın olduğu fabrikada vatandaşlarımız hayatlarını kaybetti. Sonra enkaz başka bir yere kaldırılıyor. Orada da 3 askerimiz şehit oluyor. Asıl beni üzen nokta şudur. Bu ülkede cumhurbaşkanı koltuğunda oturan zat, ölen işçilerin ailelerini değil, fabrikanın sahibini telefonla aramasıdır. Bu devletin temelinde acı ve gözyaşı vardır. Bu makama oturan her zat onların hakkını gözetmek zorundadır" dedi.

HAKLARINI KORUYACAĞIZ

Tutuklanan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı ile işçiler hakkında konuşan Kılıçdaroğlu; "Bu fabrikada iş sağlığı ve güvenliği uzmanı olarak çalışan bir arkadaşımız var. Bu kardeşimiz, benim dediklerim olmuyor diye 5 gün önce işten ayrılıyor. Ama kendisi hapiste. Biz hayatını kaybeden işçilerin hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız. Varsın onlar lale devrinde yaşasınlar, saraylarda otursunlar. Bir emeğin değerini sarayda yaşayanlar biliyor mu? Onların yaptıklarının bedelini 83 milyon olarak biz ödüyoruz" dedi.

GERÇEKLERİ GÖRMENİZ LAZIM

Son olarak MÜSİAD Başkanlarının yemekte buluşmasına da değinen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; "Sakaryalıların da vicdanına seslenmek istiyorum. Artık gerçekleri görmeniz lazım. Daha cenaze kalkmadan patronu arayıp geçmiş olsun diyorsun. MÜSİAD toplanıp hemen ziyafetler düzenliyor. Bunlarda ahlak ve vicdan yok. Adalet duygusunu terazide tartan vicdandır" şeklinde konuştu.

Sakarya Yenihaber

14 Tem 2020 - 16:36 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Rüştü çakır - Kemal bey sen muhalefet partisi başkanı olarak geldinmi mağdur ailelerin acılarını paylaştınmı örnek olmalıydın oldunmu

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 14 Temmuz 16:36