Serbes: ‘Önce iktidar örnek olmali‘

Bağımsız Siyasetçi Ender Serbes, bir yılı geride bırakan koronavirüs tedbirleri kapsamında konulan yasaklara herkesin titizlikle uyması gerektiğini söyledi.

BİR YILLIK KARNE İYİ

DEĞİL

Ender Serbes, yaptığı açıklamada, koronavirüs salgınının bir yılı geride bıraktığını hatırlatarak, salgınla ilgili mücadeleyi değerlendirdi. Türkiye’nin salgın karnesinin pek iyi olmadığını vurgulayan Serbes, özellikle kanun koyucu iktidarın zaman zaman koronavirüs tedbirlerini hiçe saydığını vurguladı. Vatandaşa, esnafa yasak olan uygulamaların iktidara gelince kongre, açılış ve toplantılarla delindiğinin görüldüğünü dile getiren Serbes, “Keşke böyle olmasaydı. Öncelikle yasakları koyanların, bu yasaklara titizlikle uyması gerekirdi. Ancak böyle olmadı ve halen de olmuyor. Ülkemizde salgın bir yılı geride bıraktı. Ancak salgınla ilgili karnemiz çok iyi değil. Önce Sağlık Bakanlığı’nın vaka sayısını gizlediği, sadece hasta sayısını verdiği ortaya çıktı. Çok ciddi kısıtlamalara gidilirken iktidar cenahı kendi bu kısıtlamalara uymadı. Salgın yokmuş gibi kongre, toplantı ve açılışlara devam etti.” diye konuştu.

UMARIZ OKULLAR HAZIRDIR

Serbes, “Umarız Milli Eğitim okullarda gerekli tedbirleri titizlikle almıştır. Sınıflar sosyal mesafeye göre düzenlenmiş, hijyen koşulları sağlanmıştır. Okulların açılması çok önemli bir konu. Salgının seyrini etkileyebilir. Eğer gerçekten okullar salgın koşullarına göre düzenlenmişse yüz yüze eğitim yapılması çok yerinde olur. Ancak okullar salgın koşullarına hazır değilse daha üzücü sıkıntılar olabilir. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda çok titiz davranmalıdır.” şeklinde konuştu.

KURALLARA TİTİZLİKLE UYMALIYIZ

Serbes, işletme sahipleri ve vatandaşlara da şu çağrıda bulundu: “Maske, mesafe ve temizlik kuralına titizlikle uymamız gerekir. Bu hem bizim sağlığımız, hem toplum sağlığı, hem de salgının önlenmesi noktasında çok önemli. Çünkü artık esnafın kapalı kalma gibi bir durumu kaldırması mümkün değil. İktidar, vatandaş, herkes üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerekir. Aksi taktirde salgının faturası giderek ağırlaşıyor.”

24 Şub 2021 - 11:47 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Damat - İyi güzelde 15 gün önce sizin cenazenize vardı hepsi ya yana ilbaşkanları meclis üyeleri belediye başkanları ozamanda uyarsaydınız keşke

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Şubat 11:47