Tank Palet açıklaması: "Bunun adı peşkeş çekmedir"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dikbayır, ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım kararını kınarken Tank Palet Fabrikasındaki süreçle ilgili sert açıklamalarda bulundu

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır TBMM’de Bütçe Görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmasının başında ABD'lerinden gelen yaptırım kararına değinerek AKP'nin politikalarına, uygulamalarına ve yanlışlarına karşı yıllardır mücadele ettiklerini belirtti.

''Kararın hedefi olan Devletimizin yanındayız''

Dikbayır: '' Siyasi ahlak ve ilkelerimiz milliyetçi duruşumuz gereği Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurumlarını kimsenin ameliyat masasına yatırtmayız. Yöneticilerini de elin oğluna dövdürmeyiz. Bizim devletimizi kimsenin terbiye etmesine de asla müsaade etmeyiz. ABD’nin yaptırım kararını kınıyor ve kararın hedefi olan Devletimizin yanında dimdik olduğumuzu ayrıca belirtmek istiyorum. Ayrıca şunun da bilinmesini isterim ki biz benzer yaptırımları daha önce de gördük ve bu süreçlerden güçlenerek çıktık. '' diye belirtti.

''Bunun adı peşkeş çekmedir''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Sakarya'da bulunan Tank Palet fabrikasının da böyle bir yaptırımın sonucu olduğunu belirterek: '' 1974 Kıbrıs çıkartmasıda uygulanan yaptırımdan sonra Sakarya'lı bir hayırsever hemşehrim tarafından arazisi bağışlanmış ve içerisinde iki tesis Sakarya halkından toplanan bağışlarla yapılmış, Bağımsız yerli ve Milli Savunma Sanayinin temelleri atılmıştır. Ancak maalesef devri iktidarınızda TSK’ne bağışlanan bu çok değerli fabrika 50 milyon $’ lık yatırım bahane edilerek ve kılıfına uydurularak Katarlılara peşkeş çekilmiştir. Peşkeş çektiniz dediğimizde itiraz ediyor ve kızıyorsunuz. Bir kere daha ifade edeyim eğer Tank-Palet gibi çok değerli bir fabrikayı 50 milyon $ yatırım yapacak diye ve burada oturan hiçbir milletvekilinin hatta iddia ediyorum Savunma Sanayi Başkanının bile bilmediği bir sözleşme ile verilebiliyorsa bunun adı peşkeş çekmektir. '' dedi.

''Özelleştirmedik işletme devri yaptık dediniz!''

Dikbayır: '' 50 milyon $ yatırım lazım dediniz ve bu parayı biz buluruz dedik. Devletin hayır sever iş adamları var ferasetli milleti var sizin bütün israflarınıza ve beceriksizliklerinize rağmen ordusu için bileziğini getirecek milletimiz var dedik hayır dediniz! Mesela acil 40 tane tanka ihtiyacımız var dediniz. Bizde 40 tane tank bu fabrikada 25 yılda mı? yapılacak diye sorduk. Cevap veremediniz. Adamlar bizim fabrikamızda bizim makinalarımızı bizi teknolojimiz ile bizim mühendis ve çalışanlarımızla Tank yapacak üzerine %12,5 kâr koyup yine bize satacak dedik. Özelleştirmedik işletme devri yaptık dediniz! '' diye ifade etti.

''Kendisine tabanca, yapamayan Katar''

Dikbayır, 24 ay önce devredilen fabrikadan 18 ay sonra ilk parti tankların teslim edilmediğine dikkat çekerek: '' fabrikayı kuran geliştirenlerin, Afrin’de kahramanlık destanı yazan askerimizin kullandığı 280 tane fırtına obüs’ü ve bu obüslere mühimmat taşıyan Poyraz araçlarını yapan biz işletemedik de daha dün devlet olmuş kendisine tabanca, yapamayan Katar işletecek öyle mi ? 24 ay önce devrettiğiniz fabrika 18 ay sonra ilk parti tankları teslim edecekti yani 6 ay önce teslimat başlayacaktı. Şimdi bir daha soruyorum tanklar nerede? tanklar nerde arkadaş eğer teslim edemediyseniz ne cezai şart ödeyeceksiniz ? '' diye belirtti.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, iktidara gelir gelmez hedeflerinin Tank-Palet fabrikasınu aitolduğu yer olan TSK'ne teslim edeceklerini belirtti.

''Çatır çatır satıyorsanız, yeni silahlar üretseniz ne olur?''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Türkiye için en ciddi beka sorunlarının başında, keyfiyet gelmekte olduğunu belirterek: '' Bütün kararları, bir kişinin iki dudağı arasında sıkıştıran bu sistem ve sonuçları en az milli savunma güç ve imkanlarında yaşanabilecek zaaf kadar ciddi bir sorundur. Varlık fonu üzerinden, Milletin hazinesini, aile şirketine çeviren zihniyet, ülkemiz için ciddi bir savunma ve beka sorunudur. Ülkenin en önemli stratejik fabrikalarını, bankalarını, bugün Doğu Akdeniz’de boğuştuğumuz ülkelere çatır çatır satıyorsanız, yeni silahlar üretseniz ne olur? Memleketin tapusunu pazara çıkardınız demektir! '' dedi.

''Milletin çıkarlarını kollamayı ibadet sayanlardanız''

Ümit Dikbayır: '' İktidar, milletin malını, beytülmali, babasının çiftliği zannediyor diye, kabullenecek değiliz. Bizler Devletine ve milletine hizmet etmeyi devletin ve milletin çıkarlarını kollamayı ibadet sayanlardanız. Türk Milleti’nden, Türk Milleti’nin devletinden, O devletin kurumlarının denetiminden kaçırdığınız her işi, her peşkeşi, her tezgahı bütün dikkat ve sorumluluğumuzla takip ediyoruz. Ne yaptığınızı, ne yapmadığınızı, neyi yapıyormuş gibi yaptığınızı, aziz milletimize anlatacağız, anlatmaya devam edeceğiz. Zamanı geldiğindede Allah’ın izni ile tek tek hesabını soracağız. '' diye ifade etti.

''Tek bir genç bazen her şeydir''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, milletin tek bir ferdi dahi yatağa aç giriyorsa ortada büyük bir beka sorunu olduğunu belirterek, sözleri şöyle devam etti: '' Milletimizin tek bir ferdi, ülkesinden ve yarınından umudunu kesmişse, Başka ülkelerde gelecek arıyorsa, ağır bir beka sorunumuz var demektir. Bizim inancımız şudur ki;

• Tek bir genç bazen her şeydir,

• Çünkü biz inanarız ki;

• Dövülen ateşte tek bir çivi bile önemlidir…

• Çünkü; bir çivi bir nalı,

• Bir nal, bir atı,

• Bir at, bir askeri,

• Bir asker, bir orduyu,

• Bir ordu da bir milleti kurtarır..

• İşte o asker; kurduğu Cumhuriyet sayesinde hepimizin bu koltuklarda oturmasını sağlayan Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’tür! '' diye belirtti.

“Memleketi en çok seven, işini en iyi yapandır..”

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Bütçe Görüşmeleri kapsamında, 2021 Bütçesinde müteahhitlere 30 milyar lira ayrılırken, milyonlarca çiftçiye sadece 22 milyar lira layık gören bir bütçenin ayıplı bir bütçe olduğunu belirterek: '' Eğitim ordusuna ve bugünlerde canını dişine takan sağlık ordumuza, polislerimize 3600 ek göstergeyi vermezken; KDV’yi sıfırlayarak, Milli Piyangoyu işleten yandaş şirketin cebine, milyarlar koyan bir anlayışla ayıplıdır bu bütçe. Çok sevdiğim bir sözdür; “Memleketi en çok seven, işini en iyi yapandır. ” Memleketi sevmek de Milletini sevmekle başlar.'' dye ifade etti.

''Vicdanınıza dinleyin''

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, iktidara seslenerek: '' Vicdanınızla baş başa kaldığınızda sizin de “ Haklı” diyeceğinizi biliyorum. Haklı olduğumuz halde susmayın! Ülkemizin geleceğini ipotek altına alan, evlatlarımızın geleceğini ipotek altına alan bu düzenin, bu garip bütçesine ses çıkarın. Vicdanınıza dinleyin. O size doğrusunu işaret edecektir. '' diyerek sözlerine son verdi.

16 Ara 2020 - 15:55 - Siyaset


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.