sakaryayenihaber.com-Erdem YILDIRIM
Sakaryaspor’un eski futbolcularından İlkay Demir, antrenörlük kariyerine ilk adımı attı. Yeşil Siyahlı ekibin dışında 1.Lig, 2.Lig ve 3.Lig’de birçok takımda forma giyen İlkay Demir artık kariyerine antrenör olarak devam edecek. İlkaydemirfootballacademy adı altında futbol okulunun startını veren İlkay Demir, türk futboluna yeni yıldızlar yetiştirmeyi hedefliyor. Ümit Milli ve Genç Milli takımlarda da forma giyen futbolu bıraktıktan sonra UEFA B Lisansı alan İlkay Demir, artık bilgi ve becerilerini Sakaryalı gençlere aktaracak.
Sakarya Arslan Spor Tesisleri’nde futbol eğitimlerini verecek olan İlkay Demir, futbol okulu kayıtlarının devam ettiğini söyledi. Demir, “Önceliğimiz futbolcu yetiştirmeden ziyade iyi insan, ahlaklı saygılı bir birey misyonuyla gençlerimize iyi bir eğitim vermek” dedi.
Öte yandan futbol okulu açan İlkay Demir’e ilk ziyaret Sakaryaspor’un unutulmaz kaptanı Levent Demiray’dna geldi. Demiray, eski takım arkadaşına çıktığı bu yolda başarılar diledi.
Sen iyi insan olsaydın Levent Demiray gibi futbolu Sakarya’da bırakırdın. Sana ihtiyaç olunan dönemde gitmezdin. O zamanLar gittiğin yerde açsaydın ya okulunu.