KÖTÜ GİDİŞİN NEDENİ: KONSANTRASYON EKSİKLİĞİ

Teknik Direktör İsmail Ertekin son haftalardaki düşüşün konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını söyledi. Ertekin “Sezon sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacağız. Bundan sonra daha iyi konsantre olup, daha çok çalışıp 7’de 7 yapmak istiyoruz” dedi.

KONSANTRASYON

Sakaryaspor Teknik Direktörü İsmail Ertekin Rüstemler Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Sancaktepe maçında beklenmedik bir yenilgi aldıklarını söyleyen Ertekin, son haftalardaki düşüşün nedeninin takımdaki konsantrasyon eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.

YOLUN SONU DEĞİL

Lig sonuna kadar şampiyonluğu kovalayacaklarının mesajını veren İsmail Ertekin, “Sancaktepe mağlubiyetiyle büyük bir avantaj kaybettik. Ancak bir maç kaybettik diye yolun sonu değil. Şampiyonluğu kaybetmedik, iddiamızı kaybetmedik. Şöyle bir gerkeç var; ipleri rakiplerin eline verdik. Böyle olunca onların kaybetmesini bekleyeceğiz” şeklinde konuştu.

TOPARLANMALIYIZ

Sakaryaspor’un, Eyüp maçıyla yeni bir başlangıç yapacağının altını çizen teknik patron Ertekin, “Toparlanmamız gerekiyor. Eyüp maçıyla birlikte tekrar kendimize geleceğiz. Hep birlikte bu işin üstesinden geliriz. Artık seri yapmamız gerekiyor. Puan kaybına tahammülümüz kalmadı. İyi konsantre olup bu maçı kazanacağız. Bundan sonraki maçlarda konsantrasyonumuzu en üst seviyeye çıkarmak zorundayız” dedi.

BAHANE ÜRETMEMELİYİZ

Lig’de alınan kötü sonuçların ardından hiçbir bahane üretmemek gerektiğinin altını çizen Ertekin, “Lig içinde bazı sıkıntılar yaşıyoruz. İlk yarıdaki 11’i yakalayamadık. Takım uyumu çok önemli ve burada eksiklikler oldu. Sezonun bu döneminde bahane üretmemeliyiz. Elimizdeki malzeme bu! En iyi şekilde sezon sonuna kadar bu malzemeyi kullanacağız. Şuan ki başarısızlıktan en başta ben olmak üzere oyuncularımız sorumlu. İlk yarı bu oyuncularla oynadık. Eksikler rahatsızlık veriyor. Fakat bu eksikti, bu fazlaydı demek sadece kendimizi kurtarmanın bahanesi olur. Şuan Sakaryaspor’u kurtarmamız lazım. 1.Lig hedefine bir şekilde ulaşmalıyız. Daha fazla istemeliyiz daha fazla çalışmalıyız, çok daha fazla maçlara konsantre olmalıyız” dedi.

FUTBOLDA HER ŞEY VAR

Lig’de kalan haftalardaki şampiyonluk şansını değerlendiren Ertekin, “7 maç var. Kazanma şansımız var. Nasıl ki ilk yarıda seri yaptık. Yeter ki iyi konsantre olalım, taraftarımız bizi desteklesin. Artık bir şekilde kazanmamız gerekiyor. Bundan sonra kimseyi sevindirmeyeceğiz. Bahanelerle değil, daha fazla çalışarak daha iyi düşünerek 7 maçı kazanıp yolumuza devam edeceğiz. 4 hafta önce en büyük favori bizdik. Şampiyon olmaması için hiçbir neden yok. Bizim kazanıp rakiplerin puan kaybetmesi gerekiyor. Futbolda her şey var. Play-Off’tan şampiyon olmaya da hayır demem. Yeter ki 1.Lig’e çıkalım” dedi.

DEPLASMAN KAYIPLARI

Ligin ikinci yarısında deplasman maçlarında kaybedilen puanları değerlendiren Ertekin, “İlk yarıda oynadığımız bazı deplasman maçlarında çok iyi oynamadık. Yani oyun olarak üstün olamadık. Sadece girdiğimiz pozisyonları gole çevirdik ve pozisyon vermeden maçları kazandık. İkinci yarıdaki deplasman maçlarında ise pozisyon bulup atamıyoruz ve kalemizde verdiğimiz pozisyonlar gol oluyor” şeklinde konuştu. Şenol ÇİVİCİK

#

13 Mar 2019 - 18:15 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.