Sakaryaspor yine borç batağında

Sakaryaspor’da borçlar yine ödenmedi! 3 Milyon mevcut takıma borç, 2 Milyon Vergi-SGK borcu, yaklaşık 3 Milyon eski borçlar olmak üzere Sakaryaspor’un sezona başlaması için en az 8 Milyon TL para gerekiyor.

MAÇBAŞI ALACAKLARI

Sakaryaspor, play-off ilk maçında yenilerek üst üste üçüncü sezon 1.Lig hedefine ulaşamadı. Başarısızlıkla sona eren sezonun ardından Sakaryaspor’da yeni sezon öncesinde tablo bir hayli vahim. Yeşil-Siyahlı kulüpte her sezon olduğu gibi bu sezonda aynı tablo ile karşı karşıyayız. Sezon başında 10 Milyon TL’lik borç ödenerek transfer tahtasının açıldığı Sakaryaspor, bir sezonda yine borç batağına saplandı. Futbolculara maç başı paraları yine ödenmezken yaklaşık 3 Milyon TL borç bulunuyor.

VERGİ VE SGK BORCU

Sakaryaspor’da yapılandırılan Vergi ve SGK borcu taksitleri de bu süreçte ödenmedi. Pandemi nedeniyle taksitler Ağustos ayına sarkıtıldı. SGK ve Vergi’ye de 2 Milyon’a yakın ödeme yapılmak zorunda. Vergi ve SGK parası ödenmeği takdirde yapılandırma da bozulmuş olacak. Ayrıca transfer yapamayacak olan Sakaryaspor, TFF’nin Ulusal Kulüp Lisansı kriterlerini de yerime getiremediği için yeniden 3 puan silme cezası ile karşı karşıya kalması gündeme.

ESKİ FUTBOLCULARA BORÇ

Sakaryaspor’da geçen yıldan kalan borçlarda ödenmemiş şekilde duruyor. Ferhat Yazgan (665 bin TL), Ali Fırat Okur (150 bin TL), Hakkı Can Aksu (108 bin TL), Tevfik Köse (260 bin TL), Savaş Tağa (140 bin TL) başta olmak üzere eski futbolcuların borçlarının yanı sıra geçen yıl Bursa’da yaşanan final maçında taraftarın stada verdiği hasar nedeniyle kulübe 550 bin TL ceza kesilmişti. Ve bu ceza transfere yasaklı dosyalar arasına girdi. Mevcut yönetim Bursa finalinin cezasını da sezon sonuna ötelemişti.

Sakarya Yenihaber

25 Tem 2020 - 12:33 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

04

Kapatın külübü - Yazıklar olsun yediniz kulübü kapatın gitsin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 12:33
02

Götürrrrr - Taraftarı küfretttir eski yönetimi devir, kulübü boşalt sonra bırak, yeni yönetim borçları ödesin, taraftarı küfretttir yönetimi bıraktır kulübü al kulübü hortumla. Kısır döngü hepimizin bildiği senaryo. DEVAM İNŞALLAH

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 12:33
01

Amk cala cala bıtıremedınız - Altın madenı olsa kururdu cala cala

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 25 Temmuz 12:33