Tuna Güneysu’dan Sakaryaspor’a övgüler

Sakaryaspor’un unutulmaz futbolcularından Tuna Güneysu, TamSaha Dergisi’ne önemli açıklamalar yaptı.

Şimdilerde TFF bünyesinde gençlerin eğitimi ile ilgilenen Türk futbolunun unutulmaz kanat oyuncusu Tuna Güneysu, Fenerbahçe, Orduspor ve Sakaryaspor’da çok güzel günler geçirdiğini söyledi. Sakaryaspor’dan övgü dolu sözler ile bahseden Tuna Güneysu, “Sakaryaspor o dönem müthiş bir takımdı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın karması gibiydi. Aramızda aynı zamanda daha sonra Türk futboluna büyük hizmetlerde bulunan Oğuz (Çetin), Aykut (Kocaman), Turhan (Sofuoğlu), Serdar (Şenkaya), Büyük Aykut (Yiğit) gibi genç arkadaşlar vardı. İsmini unuttuklarım da var tabiî ki. Kusura bakmasın onlar. Takım o dönem liglerde çok iyi işler yapmış, Türkiye Kupası'nı kazanmıştı” dedi.

NECDET NİŞ’İN YERİ AYRI

Sakaryaspor’un unutulmaz teknik adamlarından Necdet Niş içinde önemli açıklamalar yapan Tuna Güneys şöyle konuştu: “Necdet Niş… En sevdiğim hoca oydu. Hepsi değerliydi ama Necdet Niş'in bendeki yeri ayrıdır. Kendisiyle hem Fenerbahçe'de hem de Sakaryaspor'da birlikte çalışmıştık. Futbolcu psikolojisini çok iyi bilen ve oyuncuya baba şefkatiyle yaklaşan bir insandı. Allah rahmet eylesin, nur içinde yatsın.”

FORMALARINI GURURLA GİYDİM

“Tuna Güneysu kendini hangi takımla özdeşleştiriyor?” sorusuna ise efsane futbol adamı şu cevabı verdi. Orduspor'da ve Sakaryaspor'da inanılmaz güzel anılarım oldu. Formalarını gururla giydim. Ama kendimi her zaman 'Fenerbahçeli Tuna' olarak gördüm. Hâlâ öyle” dedi.

02 Kas 2020 - 12:34 - Spor


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.