Emniyet'teki görev yeri değişiklikleri!

Dün Emniyet Müdürlüğü'nden KOM'da görevli polis memurlarıyla ilgili yapılan görev yeri değişikliğini anlatan yazıma bir cevap geldi...

Yazıda 'Emniyet Müdürlüğü personelinin görev yeri değişikliği, ağır intikam duygusu ve siyasilerin yakınlarına yapılan operasyonlar nedeniyle değil, bilgi, beceri, liyakat kriterleri ve performansı değerlendirilerek hizmet gereği yapılmıştır' deniyor.

Yazıda ayrıca bu tür görev yeri değişikliklerinin kin gütme duygusuyla yapılamayacağı belirtilirken 'Bu tür iddiaları olanlar iddialarını ispatlamakla yükümlüdür' ifadelerine yer veriliyor...

Evet, Sakarya Emniyet Müdürlüğü'nde geçtiğimiz hafta 12 rütbeli amir, 2 komiser ve 17 polis memurunun yeri değiştirildi.

Belki bu bir başka zaman olsaydı sıradan bir yer değiştirme operasyonu olarak algılanabilirdi bu değişiklikler...

Ancak operasyonda yeri değiştirilenlerin listesinde; ağırlıklı olarak, bir süre önce Akyazı'da Milletvekili Recep Yıldırım'ın akrabalarının gözaltına alındığı çete operasyonunu gerçekleştiren Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nde görevli memurların isimleri karşınıza çıkıyorsa durup düşünmeniz gerekir...

Bugüne kadar içinde bulundukları operasyonlar nedeniyle defalarca teşekkür ve takdir alan personelin bir anda 'liyakat kriterleri ve performansları' değerlendirilerek görev yerlerinin değiştirilmesi insanın ister istemez kafasını karıştırır...

Bu kafa karışıklığı içinde insan ister istemez şu soruları sorma ihtiyacı duyuyor:

1-Akyazı'da Milletvekili yakınlarının gözaltına alındığı çete operasyonu daha bitmeden görev alanı değiştirilen Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Şahne ve Arifiye'ye atanan KOM Şube Müdürü Alparslan Hersanlıoğlu-Daha sonra İstanbul'a alındı- nasıl bir değerlendirmeye tabi tutulmuşlardır?

2- KOM Şube'de branş kadrosu olan amir ve memurlar; görevden alınmalarını gerektirecek ne tür bir soruşturmaya tabi tutulmuşlardır?

3-KOM Şube'de Akyazı'daki çete operasyonunda görev alan bu amir ve memurlardan başka yer değişikliği gerektiren hiçbir görevli yok muydu?

4-KOM Şube'de bugüne kadar birçok kez başarı ödülü alan bu tecrübeli polislerin Akyazı'daki operasyondan sonra mı başarısızlıkları gözlenmiştir?

5-Sakarya Emniyet Müdürlüğü resmi internet sitesinde başarılı operasyonların bilgisi ve fotoğrafları yer alırken Akyazı'daki çete operasyonuyla ilgili bilgi ve fotoğraf yoktur. Acaba Akyazı operasyonu başarısız bir operasyon mudur? Bu operasyonu yöneten Şube Müdürü, amir ve memurlar, operasyon başarısız bulunduğu için mi görevden alınmıştır?

Sanırım Emniyet Müdürlüğü konuyla ilgili bir açıklama daha yapma gereği duyduğunda bu sorulara cevap verecektir...

...

Doktorun spagetti şifresi

Bir doktor, hemşiresi ile buluşmalara başlar.

Bu buluşmalardan kısa bir süre sonra, hemşire gelir ve hamile olduğunu söyler. Fakat Doktor, bu olayı karısının duymasını istemediğinden, hemşireye bir miktar para verir ve İtalya'ya gitmesini ve çocuk doğana kadar orada kalmasını ister.

Hemşire, 'Bebeğin doğduğunu sana nasıl haber vereceğim?' diye sorar.

Doktor da; 'Bana hemen bir kart gönder ve arkasına 'spagetti ' diye yaz. Ben durumu anlarım. Başka bir açıklama yapmana gerek yok' der.

Hemşire parayı alır ve uçağa binip İtalya'ya gider. Altı ay kadar sonra, bir gün doktorun karısı evden arar ve doktora;

'Sevgilim, bugün postadan senin adına İtalya'dan postalanmış ilginç bir kart geldi. Fakat ne anlama geldiğini anlayamadım...' der.

Doktor, 'Peki karıcığım, ben akşama eve gelince sana gerekli açıklamayı yapacağım' der ve telefonu kapatır.

O akşam doktor eve geldiğinde; kartı alır okur ve kalp krizinden olduğu yere düşer.

Acil yardım ve tıbbi müdahalelerin sonunda doktor kendine gelir ve biraz rahatladıktan sonra acildeki doktorlar adamın elinde hala sıkı sıkıya tuttuğu kartı alır ve okurlar...

'Spagetti, spagetti, spagetti, spagetti....ikisi; sosisli, ikisi; sade''

İnternetten

...

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Sezai Matur - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler