Kasaplar Odasından ‘at eti’ açıklaması: "Üyelerimize kefiliz"

Sakarya Kasaplar Odası, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın denetimlerinde şehirdeki bazı işletmelerin sucuklarında at eti bulunmasıyla ilgili açıklama yaptı

Kasaplar Odasından ‘at eti’ açıklaması: "Üyelerimize kefiliz"
Video için play'e tıklayın

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın gıda denetimleri sonrası geçtiğimiz hafta yayınladığı liste tartışılmaya devam ediyor. Bakanlığın açıkladığı listede Sakarya’daki bazı işletmelerin sucuklarında at etine rastlandığı ortaya çıkmıştı.

Sakarya Kasaplar Odası da kamuoyundaki tartışmalar hakkında açıklama yaptı.

Oda Başkanı Nihat Kopal’ın açıklaması şu şekilde:

Son zamanlarda ülke ve Sakarya gündemini meşgul eden Kırmızı et ve et ürünlerinde yapılan taklit ve tağşiş ürünlerde Sakarya’mızın da adı geçmesi bizleri ve esnafımızı derinden etkilemiştir. Sakarya kamuoyunun bilmesi gereken şudur ki Sakarya Kasap Esnafı Odasına bağlı il ve ilçelerde faaliyet gösteren hiçbir kasap esnafımızın bu ve benzeri hileli ürünlere tevessül etmeyecek kadar şeffaf çalıştığı bilinmelidir basında adı geçen Sakmar, Ethem Kurcan gibi köklü firmaların Kasaplar Esnaf Odasında veteriner kontrolünde hijyenik ortamda ürünlerinin temin ettiği bilinmelidir. Bahse konu olan ürünler fason olarak yaptırıldığı ve bu ürünlere etiketin firma dışında etiketlendirilmesinden dolayı bir mağduriyet söz konusu olmuştur.

Sakarya’mızda Türkiye’ye dağıtım yapan tescilli firmalarımız ilimizin iftihar tablosu olmuş firmaların seçilmesi hem güvenirlik gem sağlık açısından bu tür mağduriyetlerin yaşanmaması konusunda önem arz etmektedir. Ekte belirtilen yazıda mağduriyet yaşayan esnafımızın fason olarak tedarik ettiği ürünlerden kaynaklı yaşanan sorunu fason üretim yapan firmada 18.10.2019 tarihli; Basın Açıklamasında kabul etmiştir. Sakarya halkı kasaplar odasına bağlı olan her kasabımızdan gönül rahatlığı ile alışverişi yapmasında sorun yoktur. Biz kasaplar esnaf odası olarak üyelerimizin dürüst hijyenik olduklarına kefiliz.

Sakarya Yenihaber

21 Eki 2019 - 11:48 - Gündem


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.