ADASU VE BELEDİYE MECLİSLERİ !

Sapanca Gölü'nün içme suyu nimetinden 400 binden fazla Sakaryalı yararlanıyor. Dahası da olacak; Hızırilyas Tepesi'nde 3.Su Deposu bitiyormuş.

Devlet, AKP Hükümeti ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın özel talimatı ile, yapımı süren Güney Kolektörü için, yok zamanda trilyonlar tahsis etti. Arifiye Gölbaşı'ndan, İzmit Maşukiye Göl bitimine kadar Güney Kuşaklaması yapıldı.

Bu kolektör yapılırken, adım adım izledim. İl'i yönetenlere, Adasu'ya, AKP'ye, ' Kolektör yapımında yanlışlar oluyor, izleyin !' diye, nerdeyse yalvardım. Büyükşehir Başkanı'na, İl yönetenlerine çok antipatik geldim.

Sayın Valimizle, Sapanca Kaymakamı, Belediyesi, ADASU yetkilileri ile bir gezi yaptık, umutlandım. İlim-İrfan yuvası İstanbul Üniversitesi'nin, Göl'e sıfır, terk edilmiş Su Ürünleri Sazan Havuzları rezaletini gösterdim.

Az ötesinde de, 20-25 metre genişlikte, 400-500 metre uzunlukta, 80-100 cm dolgu ile yapılan, Göl'e sıfır yeni bir yol (!) görmüştük. Neden yapıldı, kim yaptı, ne kadar para ödedik; hala öğrenemedim ! Hiçbir yanlış düzelmedi !

Başkan Zeki Toçoğlu da, MHP Meclis üyesi Hüseyin Mercan, Sapanca-Kurtköy arasında Göl'e akan kanal akıntılarını hatırlatınca, ' Böyle bir şey söz konusu olamaz !' dediyse, ben daha kime, ne diyeyim ?

Ama, artık belediye meclislerinde çok şey değişecek gibi. Sapanca Belediye Meclisi üyesi gençler; CHP'li Erfiliz Belat, Levent Erdoğan, Adnan Çetin ile MHP'li üyeler Aslıhan Tutucu Topaloğlu, Hüseyin Mercan;

Kırkpınar kolektör Hattı'na basınla birlikte gitmişler. Minnet duydum. Eller, gözler Kolektörden Sapanca Gölü'ne akan lağımları görmüş. Hiç birisi babamın oğlu değil; onlara verilen oylar helal olsun ! İstediğim siyaset ve meclis işte bu !

ADASU'ya ön yargım olamaz. Yanlış işlerini izliyorum; yapacaklarını da ! Yeni Belediye Meclislerinden çok umutluyum. Sakarya için dilerim umutlarım boş çıkmaz.

ATATÜRK LİSESİ MEZUNLARI

8 HAZİRAN GECESİ ERNAZ'DA !

Adapazarı Atatürk Lisesi Mezunları, 8 Haziran pazartesi günü, Etbalık-Hal yanından başlayan Yeni Karasu Yolu üzerindeki ERNAZ Tesisleri'nde Mangal Partisi'nde buluşuyor.

Tüm zamanların mezunları Adapazarı Atatürk Lisesi'nden kişi başı 20 TL verip davetiye alabilir. Saat 19.00'da başlayacak gece 23.00'e kadar sürecek.

Karışık Izgara'mızı, mangal başından kendimiz alacakmışız. Yani, yemek ve 1960-70'lerin müzikleriyle dolu gece güzel olacak gibi.

Anılarda kalan isimlerle, yüzlerle orada yıllar sonra buluşmak ! Bize ait bir şehrin olduğunu hatırlamak ! Şehirde yaşadığımız güzel zamanları anarken, çocuklarımıza da güzel bir şehir bırakmanın sorumluluğunu duymak !

Sefer Beyanal'ı bunun için severim. Böylesi işler yorucudur. Her insana ulaşmak, cevap vermek bezdiricidir. Yine var, yine yorulmaz, yine vazgeçmez.

Atatürk Lisesi Mezunları Derneği'nin genç yöneticisi Cenk Dik gecenin farklı ve iz bırakıcı olması için uğraş veriyor. Cafer Şen, Sefer, Cenk ! Kemal Ateşli ve Ferit Emiroğlu da varsa, organizasyon geniş katılımlı, güzel olacaktır.

Böylesi etkinlikler Sakaryalıları bölmez, ayrıştırmaz, karşıtlaştırmaz ! Adapazarı Ticaret Lisesi mezunlarına yıllardır hayran olurum. Milli Eğitim Tarihi'nde eşsiz bir yeri olan Arifiye Köy Enstitüsü'nün ve devamı Öğretmen Okulu'nun geleneksel günlerini de zevkle izlerim. MÜZE'si olan tek okuldur.

# YAZARIN DİĞER YAZILARI

Yazar Silinmiş Makale - Mesaj Gönder


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.



Anket Sizce Sakarya'daki en başarılı belediye hangisi?
Tüm anketler