15 gün önce satın aldığı inek üçüz doğurdu

Kaynarca'da, Mesut Akıncı'nın 15 gün önce satın aldığı inek tek batında üçüz doğurdu.

15 gün önce satın aldığı inek üçüz doğurdu
15 gün önce satın aldığı inek üçüz doğurdu
Video için play'e tıklayın

15 gün önce satın aldığı inek üçüz doğurdu

Kaynarca ilçesi Gölce Mahallesi'nde hayvan alım satımı yapan Mesut Akıncı, 15 gün önce bir inek satın aldı. İneği ahırına getiren Mesut Akıncı, veteriner çağırdı. Veteriner hekim, Mesut Akıncı’ya ineğin hamile olduğunu ve doğumunun yakın olduğunu söyledi. Önceki gün doğum sancısı tutan inek için tekrar veteriner çağırıldı. Uzun uğraş sonucu doğum başarılı bir şekilde gerçekleştirilirken, inek tek batında üçüz doğurdu.

Veteriner Hekim Mustafa Kaya, "Yerli kırması annemizimontofon ırkıyla tohumladığımızda ülkemizde ender görülen olaya şahitlik yaşadık. Üçüz buzağılarımız oldu, buzağılarımız sağlıklı gayet iyiler. Anne sütlerini içtiler. Yetiştiricimiz de bu durumdan gayet memnun. Ülkemizdeki ırk ıslahının ne kadar önemli olduğunu buradan anlıyoruz. Bütün üreticilerimizden suni tohumlamaya değer vermesini umuyoruz"dedi.

Üçüz buzağıları olan Mesut Akıncı ise, "İneğimiz doğumunu yaptı ve üçüz oldu. Hayvanlarımız sağlıklı, şuanda bundan dolayı çok mutluyum"diye konuştu.

Demirören Haber Ajansı

21 Kas 2020 - 15:15 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.

01

Adali - 41 kere MasAllah ya Allah nazarlardan saklasin. Allah bütün hayvanı olanlara nasip etsin. Biz de hayvan baktığımız için bu duyguyu iyi biliyoruz. Sabaha kadar beklediğimiz ve hayvanın canına bir zarar gelmesin diye dua okuyarak dogumlara çok şahidiz. Çok güzel bi duygu. İnşAllah ciftciligin ve hayvanciliktaki güzellikler ve bereket bu haberlerle daha çok insana ulaşır. Sakarya tarım ve hayvancılık ovası. Meralarda daha çok hayvan ve şeker pancarı görmek dileğiyle. Adapazarı gerçek değerlerinden kopmasin. Koparilmasin. Cocuklar süt tozu değil gerçek süt için nesiller sağlıklı olsun. Sakaryalilar bunun farkında olmali artık!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 21 Kasım 15:15