Elektrik kesintileri en çok O'nu yoruyor!

Kaynarca'da, yağışlar nedeniyle sık sık elektriklerin kesildiğini belirten çiftçiler, ineklerini mum ışığında sağmak zorunda kaldıklarını söyledi.

Elektrik kesintileri en çok O'nu yoruyor!
Video için play'e tıklayın

Kaynarca ilçesi Kulaklı Yenikışla Mahallesi’nde çiftçiler, yağmur nedeniyle elektriklerin sık sık kesildiğini veakşamları mum ışığında ineksağdıklarınısöyledi. Çiftçi Musa Kaçmaz, elektrik kesintisi nedeniyle zorlandıklarını belirterek, “Hayvan işinde ve sağım işinde çok sıkıntılar yaşıyoruz. İneğin memesini dezenfekte ediyorum daha sonra süt sağım makinesini takıyorum bir bakıyorum ki elektrikler yok. Zaman geliyor tarladan geç geliyorum, hava da kararmış oluyor, mum ışığında inekleri sağdığım zamanlar oluyor” dedi.

Çiftçilik yapan Nazmi Pala ise, “Akşamları mum ışığında inek sağıyorum. Sabaha kadar elektrikler olmuyor. Her yağmur yağdığında elektriklerimiz gidiyor. Son 2 aydır daha sık kesilmeye başladı, yetkililerden buna bir çözüm istiyoruz” diye konuştu.

Demirören Haber Ajansı

#

19 Haz 2020 - 14:53 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.