SMA hastası Ada’ya umut oldular

Sakarya’da gönüllü yardımsever bir grup vatandaş İstanbul’daki SMA hastası Ada bebek için harekete geçti. Çarşamba pazarında kurulan umut tezgahına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

Erenler Çarşamba Pazarı’nda bir grup yardımsever vatandaş Ada bebeğin ilaçlarının alınması için bir Pazar tezgâhı kurdu. Gönüllü olarak bu işi yürüttüklerini söyleyen Seçil Topaloğlu, “Biz bir dernek değiliz, gönüllüyüz. İstanbul’daki Ada bebek için bu umut tezgahını açtık. Ada bebeğin Amerika’da bir ilacı alarak gen tedavisi olması gerekiyor. SMA hastaları sadece 2 yaşına kadar bu ilacı alabiliyorlar. 2 yaşından sonra maalesef ilacı alamıyorlar ve kurtulma şansları yok. Daha önce Sakarya Eymen bebeği bu hastalıktan dolayı kaybetmişti. Türkiye’de SMA hastası olan pek çok bebek var” şeklinde konuştu.

‘İLACINA KAVUŞTURMAK’

SMA hastası bebekler için Türkiye’de eş zamanlı birçok kampanya yürütüldüğünü söyleyen Topaloğlu, “Umut tezgahındaki hedefimiz Ada’yı bir an önce ilacına kavuşturmak. Ada 36 gün hastanede kaldı. Şu an en ufak bir enfeksiyon kapması adanın ölümüne neden olabilir. Bu yüzden gönüllü olarak hepimiz buradayız. Sakarya’dan birçok firmanın desteği var. Ev hanımlarının yaptıkları salçalar, reçeller, turşular genç kızların çeyizinden çıkarttığı tülbentler tamamen bağış için burada satılıyor. Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi bize orijinal Sakaryaspor formalarını verdi onlarında desteğini alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

ADA’YA UMUT OL

Topaloğlu, “Ada’nın bir sosyal medya hesabı var. İsmi Ada’ya umut ol. Sosyal medya üzerinden dikkatimize çeken sayfa üzerine bütün şehirlerin birlik olduğunu gördük. Bizde Sakaryalı olarak bunu yapmalıyız dedik. Bu konuda Sakarya halkı çok duyarlı. Ada için elimizden geldiği kadar bir şeyler yapmaya çalışıyoruz.

‘BİZ GÖNÜLLÜYÜZ’

Umut tezgâhı için belediyelere gittik. Geçen cumartesi, Serdivan Sosyete Pazarı’ndaydık, bugün Erenler Belediyesi sayesinde Çarşamba Pazarı’ndayız. Ada’mız hayata tutunana kadar durmayacağız. Biz bu işte gönüllüyüz, gönlümüzü koyduk. Sesimiz kısılana kadar bağırıyoruz bu sefer bu hastalığa bir bebek daha kurban vermeyeceğiz. Bu hastalığın tedavisi şu an sadece Amerika’da oluyor. 2.4 milyon dolar bir ilaç. Şu an bu kampanyalarla 5 tane bebek gitti. Tabi bu süreçte kaybettiğimiz bebeklerde var. Şu an biz nasipse 6. Olarak Ada bebeği göndermek istiyoruz. Onunla ilgili yardım toplamaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu. Merve Kurtulan

Sakarya Yenihaber

15 Eki 2020 - 23:15 - Yaşam


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Sakarya Yenihaber Gazetesi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Sakarya Yenihaber Gazetesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Sakarya Yenihaber Gazetesi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Sakarya Yenihaber Gazetesi değil haberi geçen ajanstır.